Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
BORBA ZA ŽIVOT KOTORIPČANKE ĐURĐE 'Nisam mogla disati, ni stati na noge...'
Dnevnik Nove TV/Screenshot

PRIČA IZ ČAKOVEČKE BOLNICE

BORBA ZA ŽIVOT KOTORIPČANKE ĐURĐE 'Nisam mogla disati, ni stati na noge...'

Gospođa Đurđa u bolnici je provela gotovo mjesec dana, nije mogla disati, ni stati na noge

Brojke novozaraženih u posljednje vrijeme su u porastu, a stanje na covid odjelu čakovečke bolnice nikako nije dobro.

''U jedinici smo intenzivnog liječenja, ovdje je mladi pacijent, on je 84. godište, na neinvazivnoj ventilacijii, na respiratoru je znači na aparatu za disanje što mu je neophodno jer ima tešku upalu pluća'', objašnjava Biserka Mustač-Hlebec, specijalistkinja anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja za Dnevnik Nove TV.

Najmlađi pacijent koji je smješten na Odjel intenzivne njege '86. je godište s komorbiditetima.

''Depresivno je jer vidite da su pacijenti teško bolesni, da se pate. Ne mogu ništa sami, ne mogu si oči oprati ujutro, potpuno su ovisni o nekome, a to stanje je toliko ozbiljno da ne znate na koji način pomoći", govori jedna medicinska sestra.

Na Odjelu poluintenzivne se nalaze pacijenti koji su ipak u malo boljem stanju. Pacijenti kažu kako im je boravak ovdje dosta težak.

'Moj takoreći dobar prijatelj - zbog njega nisam cijepljena. Ali kada budem mogla prvom prilikom ja ću se odmah cijepiti, neću više nikoga slušati, teško je, teško. Ljudi ne vjeruju. Dok ne probaju na svojoj koži ne vjeruju", kaže Nada.

Gospođa Đurđa u bolnici je provela gotovo mjesec dana. Nije mogla disati, ni stati na noge: ''Borba za život, za svoje najmilije!"

"Vježbam svaki dan, vježbam i moram noge, da pokažem da sam borac - evo ga i prohodala sam ide malo…'', govori gospođa Marija s kojom Đurđa dijeli sobu i koja je za razliku od Đurđe cijepljena i kaže: ''Najviše zamjeram onima koji se nisu cijepili, gledam ove povorke vani, fešte, svaki bi od njih trebao doći ovdje samo jedan dan''.

Cijelu priču pogledajte ovdje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!