Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
ANKETA Milanović: 'Treba ukinuti sve mjere. Ali nakon sezone, da nam ne govore da smo divljaci'. Podržavate li ga?
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

PREDSJEDNIK U VARAŽDINU

ANKETA Milanović: 'Treba ukinuti sve mjere. Ali nakon sezone, da nam ne govore da smo divljaci'. Podržavate li ga?

Zoran Milanović kaže da nakon sezone treba ukinuti sve mjere. Slažete li se s njim? Dajte svoj glas u našoj anketi

Predsjednik Republike Zoran Milanović je danas u Vraždinu gdje je obišao  proizvodne pogone tvrtke Varteks i održao sastanak s Upravom tvrtke. Također je razgovarao i s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem i županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom

Nakon ovih događaja predsjednik komentirao je akutalnosti - slučajeve samoubojstava unutar Hrvatske vojske te cijepljenje i ograničenja. 

U nešto više od mjesec dana, čak pet djelatnika oružanih snaga pronađeno je mrtvo, a nije riječ o kaznenim djelima. Posljednja je vojnikinja izvan službe čije je tijelo pronađeno pronađeno jučer na području Vukovarsko-srijemske županije.  

"Znam sve, pratim. To se događa u ovim nenormalnim okolnostima. I vojnici su ljudi, imaju svoje probleme, svoje obitelji, svoje dugove... Znam dosta o tragedijama koje su se dogodile. Pričekat ću još malo da iznesem neki svoj sud o tim događajima", kazao je dodavši da ne postoji povezanost između slučajeva. Kazao je da je to što je priopćilo Ministarstvo obrane je utemeljeno.

"Slučaj vojnikinje podiže obrve javnosti i privlači pozornost," istaknuo je. Na pitanje bi li mogao biti problem neki u sustavu, kazao je da prema onom što se zna za sada nije tako. Kad je riječ o korištenju droge među vojnicima i je li riječ o sigurnosnom riziku, kazao je da će pričekati da istraga završi, odnosno da uđe u zreliju fazu. 

"Radi se o problemima s kojima se susreću sve vojske. Vojnici nisu bečki dječaci, među njima se uvijek nađu oni koji žele prečicama. Nisu slučajno pali, nego ih je netko 'ubrao'", smatra predsjednik. 

O tome postoji li ikakva informacija koja bi ovo mogla rasvijetliti, predsjednik kaže: “Ima, ali ne mogu o tome govoriti.”

“Što znaju oni i njihovi zapovjednici, to znam i ja. I MORH, ali ja informacije ne dobivam od MORH-a. Uglavnom se slažem s onim što je MORH priopćio. Ovo je nezgodno. Sramota je kad vojnici počine ratne zločine, a to se hrvatskoj vojsci nije događalo osim iznimno i vrlo davno”, kazao je predsjednik.

'Nakon turističke sezone treba ukinuti mjere'

Kad je riječ o cijepljenju, pozvao je građane da se cijepe, ali je isto tako kazao da nakon turističke sezone, treba ukinuti sve restrikcije. 

Zoran Milanović kaže da nakon sezone treba ukinuti sve mjere. Slažete li se s njim?

Rezultati
  • Da   1149 (69%)
  • Ne   512 (31%)
Vrati se na glasanje

"Ja sam rekao prije Nove godine, onog trena kad bude više cjepiva nego zainteresiranih - gotovo. Nema više restrikcija. Dajmo tom trenutku još 30 dana. Nakon sezone, da nam nadobudni pametnjakovići ne govore da smo divljaci. To je nekakva izlazna procedura i nakon toga gotovo", kaže Milanović.

"Cjepivo imamo, dalje od toga više ne možemo. Ili idemo u tiraniju i ulazimo u prostor elementarnih ljudskih sloboda. Predsjednik Vlade kaže da oni koji ovako govore, relativiziraju. Ne, nego ne želim policijsku državu. Jer je to protivno duhu i slovu Ustava. Jasan je dojam da se ovime manipulira u političke svrhe, u interesu jedne političke grupacije. Dakle, bez prijetnji i bez metoda prisile", poručio je Milanović dodavši da ipak ne razumije najbolje one koji se nisu ili ne žele cijepiti. No, istaknuo je, kad se gleda globalno, sasvim dobro stojimo. 

"Prijetnje, dobit ćeš otkaz u službi, nećeš dobiti plaću... baš me zanima kako će to provesti", istaknuo je predsjednik dodavši da su svi koji su htjeli biti zaštićeni - zaštićeni, ali da virus neće nestati i da s njim trebamo živjeti. 

“Bolesti ćemo imati i dalje, u jednom trenutku ćemo otići s ovoga svijeta, ali treba nastaviti živjeti normalno. Ova histerija koja se događa, koja se u Hrvatsku prelijeva iz zapadnih zemalja, je jedno od značajnijih posrnuća ljudske pameti i razuma otkad ja pamtim”, kaže predsjednik dodajući da je “slika nemilosrdna”, kada gledamo statistiku i usporedbu razvijenih zemalja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!