Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
NISMO SIGURNI ZA NIJEMCE Međimurska i Varaždinska županija ostaju na njemačkoj listi rizičnih područja
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

na listi smo rizičnih područja

NISMO SIGURNI ZA NIJEMCE Međimurska i Varaždinska županija ostaju na njemačkoj listi rizičnih područja

Njemačka u nedjelju uklanja najveći dio Hrvatske s liste rizičnih područja - ali Varaždinci i Međimurci i dalje su rizični

Zbog smanjenog broja zaraženih njemačka savezna vlada će u nedjelju s liste rizičnih područja ukloniti cijelu Austriju, kao i dijelove Grčke, Hrvatske i Švicarske. Objavio je to njemački Institut Robert Koch.

Od nedjelje na listi rizičnih područja ostaju samo dvije županije i to u unutrašnjosti zemlje

U Hrvatskoj su od nedjelje samo dvije županije u unutrašnjosti - Međimurska i Varaždinska - na listi rizičnih područja njemačke vlade, a sve destinacije za odmor na jadranskoj obali smatrat će se područjima bez rizika, piše Index.hr

Tko iz tih područja kopnenim putem dolazi u Njemačku ne mora ubuduće paziti na ograničenja zbog korone.

S liste će biti maknuti i turističke destinacije Madeira (Portugal) i Cipar, kao i još 12 zemalja na Balkanu, istočnoj Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Od nedjelje dakle na listi rizičnih područja nisu ni Armenija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Libanon, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Ukrajina. Njemačka savezna vlada i dalje formalno savjetuje građanima da izbjegavaju turistička putovanja u inozemstvo.

Do 1. srpnja Njemačka bi trebala ukinuti većinu korona-upozorenja za putnike u većinu zemalja, navodi AFP.

Prije par dana niz županija skinut s liste rizičnih područja

Podsjetimo, nedavno je Njemačka šest županija uklonila s liste rizičnih područja, objavio je 4. lipnja državni epidemiološki Institut Robert Koch.

"Od 6. lipnja u ponoć Dubrovačko-neretvanska, Istarska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Požeško-slavonska i Splitsko-dalmatinska županija više ne važe kao epidemiološki rizična područja", priopćio je tada Institut Robert Koch.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!