Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
OPET PROSVJEDI Protivnici maski i mjera bunili se diljem Hrvatske
PIXSELL

TVRDE DA IM JE ODUZETA SLOBODA

OPET PROSVJEDI Protivnici maski i mjera bunili se diljem Hrvatske

Isti se događaj održao u još 40 zemalja svijeta, ali i u nekoliko hrvatskih gradova...

Inicijativa prava i slobode u subotu popodne organizirala je Skup slobode na kojem se okupilo više stotina građana koji ne podržavaju, kako sami kažu, ograničavanja ljudskih prava i temeljnih sloboda zbog pandemije koronavirusa. Isti se događaj održao u još 40 zemalja svijeta, ali i u nekoliko hrvatskih gradova.

- Zaključavanja i zatvaranja granica proizveli su povećanje stope samoubojstava, a zbog financijske propasti uništili egzistenciju ljudi. Niti jedno stanovništvo više nikada ne smije biti podvrgnuto sveopćem javnom zatvaranju. Pretjerane mjere ograničavanja moraju se ukinuti, kao i sve uredbe o izvanrednom stanju na temelju kojih su proglašene ove mjere. Tiransko gušenje oprečnih glasova mora prestati, a policijske snage moraju poštovati mirno okupljanje građana, umjesto da ih u tome sprječavaju primjenjujući silu - poručili su organizatori na svojim društvenim mrežama.

Upozorili su i da se 'planovi za uvođenje obveze cijepljenja protiv koronavirusa međunarodno provode uvođenjem represivnih cijepnih putovnica' te da to neće prihvatiti. Prosvjednici se zauzimaju za pet temeljnih sloboda- govora, kretanja, izbora, okupljanja i zdravlja, poručuju.

Organizatori su okupljenima dijelili i letke koji upozoravaju na štetne učinke cijepljenja te najavili još veće okupljanje 27. svibnja u 16 sati. Podsjetimo, od početka pandemije u hrvatsko je zaraženo oko 350.000 ljudi, a preminulo je njih oko 7.660.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!