Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
OPASNA KORONA U Varaždinu preminula trudnica (31), u Čakovcu muškarac star 34 godine
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

preminuli mladi ljudi

OPASNA KORONA U Varaždinu preminula trudnica (31), u Čakovcu muškarac star 34 godine

Nakon poroda carskim rezom reanimirali majku, no 31-godišnjakinja je preminula

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić iznio je podatke o smrti 31-godišnje žene koja je u 32. tjednu trudnoće rodila dijete i potom preminula. Javila se na objedinjeni bolnički prijam u ponedjeljak u popodnevnim satima. Imala je, kaže Kudelić, teški oblik bolesti COVID-19, s teškom obostranom upalom pluća.

– Trudnica je odmah zaprimljena u jedinicu intenzivnog liječenja i zbog pogoršanja njezina zdravstvenog stanja donesena je odluka da se obavi hitni carski rez. Porođeno je zdravo muško dijete težine 2200 grama, koje je stabilno. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, ponajprije prouzročenog teškom obostranom upalom pluća rodilje, započeta je reanimacija, no nažalost gospođa je preminula – rekao je ravnatelj Kudelić.

Čekaju se rezultati testiranja djeteta kako bi se utvrdilo je li i ono zaraženo koronavirusom. U bolnici su već imali na odjelu trudnice zaražene koronavirusom. Jedna je majka desetak dana nakon poroda zbog kardijalnog aresta prebačena u KB Dubrava. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin 177 je osoba s težom kliničkom slikom. Na respiratoru je 25 osoba, a u 24 sata preminulo je pet osoba. 

U Županijskoj bolnici Čakovec preminuo je 34-godišnjak s brojnim dodatnim pridruženim bolestima. U čakovečkoj bolnici hospitalizirano je 86 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 15 pacijenata, otpušteno je 8 pacijenata, dok su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!