Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
I DANAS VIŠE OD 100 U Međimurju raste broj oboljelih od korone, imamo 659 pozitivnih
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

koronavirus ne jenjava

I DANAS VIŠE OD 100 U Međimurju raste broj oboljelih od korone, imamo 659 pozitivnih

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 76 pacijenata

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 245 uzoraka, od čega je evidentirano 97 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 39,6% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavila se 71 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 659. 

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentirana su 2 pozitivna slučaja, epidemiolozi su na temelju kliničke slike dijagnosticirali 1 pozitivan slučaj, dok je iz drugih županija javljeno o 4 pozitivna slučaja osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurju. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 51 675 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije. 

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 76 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 pacijenata, otpušteno je 6 pacijenta, a 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba. 

Od 25. veljače 2020. godine, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji bilježimo 13 849 osoba oboljelih od SARS-CoV-2 virusa, od čega se oporavilo 12 931.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!