PITALI SMO VAS

REZULTATI ANKETE Međimurci smatraju da bi od 1. ožujka trebalo otvoriti terase kafića

U anketu se uključilo gotovo dvije tisuće čitatelja, a njih 82% smatra da bi terase kafića trebalo otvoriti

UHrvatskoj se mjere mogu mijenjati ovisno o situaciji, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u središnjem Dnevniku HTV-a. Istaknuo je da je Hrvatska trenutačno treća u EU-u po incidenciji u 14 dana i da takva situacija dopušta razmišljanje o dodatnim popuštanjima. 

Cijepljenje

Kazao je da Moderna najslabije opskrbljuje s cjepivima i da je Hrvatska naručila od njih milijun doza. Napominje da smo sada u drugoj fazi cijepljenja i da je možda netko još ostao iz prve faze jer su se javili kasnije.

>> PITAMO VAS Treba li 1. ožujka otvoriti terase ugostiteljskih objekata?

– Velike su količine cjepiva, ali s obzirom na veliki grad to je malo po jednom cjepitelju. Svaki liječnik obiteljske medicine je dobio po 30 doza cjepiva AstraZenece, a sutra će HZJZ dati svoj doprinos i cijepiti, također po listi, u Zavodu. Naručeno je 70 pacijenata svakih pola sata na punkt na Ksaverskoj cesti, kazao je.

Rekao je i da su neki već počeli s masovnim cijepljenjem, kao npr. Koprivničko-križevačka županija prije dva tjedna. Zagreb ima prijavljenih 19 punktova, a u slučaju veće potrebe postoji Zagrebački velesajam.

Mjere

– Imamo malo povećanje broja slučajeva, no nema razloga za zabrinutost. Dolaskom toplijeg vremena i sa sve više cijepljenih ljudi brojke će i dalje padati, kazao je Capak. 

Govoreći o aktualnim mjerama te kolike su mogućnosti za njihovo ublažavanje od 1. ožujka, rekao je da je sadašnja epidemiološka situacija takva da je Hrvatska treća u Europskoj uniji po incidenciji u 14 dana.

– To imamo već neko vrijeme. Možemo biti zadovoljni tom epidemiološkom situacijom. To nam i dopušta da razmišljamo o dodatnim popuštanjima. Ali trebamo biti oprezni zbog dolaska novih sojeva virusa i sporijeg dolaska cjepiva. Trebamo biti vrlo oprezni. Stožer će vrlo pažljivo razmotriti koje bi to eventualno mjere popuštanja mogle biti, a koje će se razmotriti na sjednici Vlade do kraja tjedna, kazao je. 

Treba li 1. ožujka otvoriti terase kafića?

  • Da (90%, 1.627 Odgovora)
  • Ne (17%, 306 Odgovora)
  • Ne znam (3%, 52 Odgovora)

Ukupno: 1.802

Loading ... Loading ...

Rezultati ankete

Prije nekoliko dana u anketi smo naše čitatelje pitali smatraju li da od 1. ožujka treba otvoriti terase kafića. U anketu se uključilo gotovo dvije tisuće čitatelja.

Većina, 1.627 čitatelja (82%) smatra da bi terase trebalo otvoriti, 306 čitatelja (15%) nije za takav potez, dok je 52 čitatelja (3%) bilo neodlučno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije