Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
MURSKO SREDIŠĆE Muškarac zaražen koronom šetao ulicom, mladić pak prekršio mjeru samoizolacije
Ilustracija/Miroslava Novak Hranjec

U ULICI SITNICE

MURSKO SREDIŠĆE Muškarac zaražen koronom šetao ulicom, mladić pak prekršio mjeru samoizolacije

Muškarac (34) zaražen koronavirusom šetao je ulicom, isto kao i mladić (18) koji je dva put prekršio mjeru samoizolacije i bit će kažnjen sa 16 tisuća kuna!

U Murskom Središću 34-godišnjak i 18-godišnjak prekršili izrečene mjere samoizolacije i obaveznog liječenja u kući.

- Jučer, 26. siječnja u 11:40 sati u Murskom Središću, u Ulici Sitnice, policijski službenici Policijske postaje Murske Središće izvršenim provjerama putem Informacijskog sustava MUP-a utvrdili su kako 34-godišnjak i 18-godišnjak ne poštuju izrečenu mjeru obaveznog liječenja od bolesti COVID-19 u kući, odnosno izrečenu mjeru sigurnosne samoizolacije.

Naime, spomenuti dvojac zatečen je na ulici, dok je provjerama putem spomenutih evidencija utvrđeno kako je 34-godišnjaku određena mjera liječenja od bolesti COVID-19 u kući, i to u razdoblju od 23. siječnja do 1. veljače 2021. godine. Kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, dovršit će se po prestanku izrečene mjere, odnosno nakon izlječenja.

Nadalje, izvršenim provjerama za 18-godišnjaka utvrđeno je kako mu je određena sigurnosna mjera samoizolacije, i to u razdoblju od 26. siječnja do 5. veljače ove godine, koju je prekršio boravkom na ulici. Nekoliko sati kasnije, točnije u 16:25 sati policijski službenici ponovno su zatekli spomenutog 18-godišnjaka na ulici (Mursko Središće, Ulica Sitnice) u kršenju izrečene mjere samoizolacije.

Zbog počinjenja dvaju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 18-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 16.000 kuna (okrivljeniku su uručeni prekršajni nalozi). O opisanom događaju obaviješten je nadležni Državni inspektorat - javila je međimurska policija.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!