Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
BEROŠ 'Puštat ćemo prvo sportske aktivnosti, možda i učenike viših razreda u škole'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NAJAVIO RELAKSACIJU MJERA

BEROŠ 'Puštat ćemo prvo sportske aktivnosti, možda i učenike viših razreda u škole'

Konačna odluka znat će se tek sredinom tjedna

Održan je višesatni sastanak na kojem su sudjelovali premijer Andrej Plenković, ministri, članovi Stožera i HZJZ-a te na kojemu se razgovaralo o daljnjem postupanju s mjerama.

Na pitanje o višesatnom sastanku, Beroš je potvrdio i rekao kako su analizirali svjetsku, europsku i hrvatsku situaciju.

"Složili smo se da je naše stanje epidemiološko zadovoljavajuće, što nam dozvoljava razmišljanje o relaksaciji, iako Europa razmatra dodatno zatvarane. Budite sigurni da ćemo detaljno analizirati sve ove elemente. Dogovorili smo e u sljedećem tjednu još evaluirati određene stvari. Svi resori su dobili svoje zadatke te ćemo idućeg tjedna donijeti primjerene mjere. Pojavile su se i neke nove varijante virusa pa i to moramo uzeti u obzir", kazao je.

O pitanju jesu li razmišljali što će prvo otvoriti, kazao je da će sigurno u prvi plan staviti sport.

"Razmišljali smo da sportske aktivnosti stavimo u prvi plan. Međutim, nitko nikome ne brani da se bavi fizičkom aktivnosti mimo teretana, no ove riječi ne znače da nećemo otvarati teretane. Odgovor ćete imati sredinom idućeg tjedna", kazao je.

''Jedan od zadataka je i rješenje povratka djece od petog do osmog razreda. Online nastava nije adekvatna, ali moramo sagledati rizik odlaska u škole. Imamo jako dobru epidemiološku situaciju, ali moramo gledati širi kontekst. Jedna od tema Europskog vijeća bila je i tema o raznim varijantama virusa'', rekao je Beroš.

Kazao je da Capak garantira da imamo dovoljno Pfizerovog cjepiva te da je cilj procijepiti sve one koji su dobili prvu dozu. Za sada, rekao je, nisu donijeli stav o nabavci novih cjepiva drugih proizvođača.

Kada je riječ o tulumu iz KB Dubrava čija je snimka puštena u javnost, Beroš je kazao: 

"Čuo sam se s predjednikom Upravnog vijeća, još nisam dobio kompletno izvješće. Ukoliko bude elemenata za sankcije, one će se i dogoditi. U ovom trenutku ne mogu govoriti o sankcijama", kazao je.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!