Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
ČETIRI PUNKTA Cijepit ćete se moći u Čakovcu, Nedelišću, Prelogu te Murskom Središću
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

STANJE U MEĐIMURJU SVE BOLJE

ČETIRI PUNKTA Cijepit ćete se moći u Čakovcu, Nedelišću, Prelogu te Murskom Središću

Četiri su punkta u Međimurju dogovorena za cijepljenje: Hol Graditeljske škole u Čakovcu, Mesap Nedelišće, Dom kulture u Prelogu te sportska dvorana u Murskom Središću

Stožer civilne zaštite Međimurske županije održao je još jednu konferenciju za medije. Kao i uvijek, prvi se obratio načelnik Stožera Josip Grivec.

- Sa zadovoljstvom mogu reći da nam incidencija stalno pada. To nas veseli i nadamo se da će se taj trend i nastaviti. Hvala stanovništvu i svima koji sudjeluju u aktivnostima oko suzbijanja širenja koronavirusa - rekao je kratko.

Ravnateljica ZZJZ Međimurske županije Marina Payerl-Pal rekla je da je prvi slučaj u Hrvatskoj zabilježen 25. veljače 2020. te dodala kako sada konačno imamo prednost u borbi, a to je cjepivo.

- Cijepi se u tri faze, a trenutno je prva faza u tijeku, očekivani završetak je polovica veljače. U drugoj fazi cijepit će se stariji od 65 godina i kronični bolesnici. Cijepljenje je dobrovoljno i besplatno, a bitno nam je da prikupimo broj zainteresiranih ljudi za cijepljenje. Svi zainteresirani mogu se javiti na broj u call centru Doma zdravlja, 372-350. Prilikom javljanja na taj broj molim da građani pripreme osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja, OIB, MBO, postoji li alergijska sklonost, jesu li i kad preboljeli koronavirus, ime liječnika...) - rekla je.

Dodala je da su dogovorena četiri punkta za cijepljenje, a to su hol Graditeljske škole u Čakovcu, dvorana Mesap u Nedelišću, Dom kulture u Prelogu te sportska dvorana u Murskom Središću.

- Misli na druge i cijepi se - rekla je Marina Payerl Pal na kraju izlaganja o detaljima oko cijepljenja.

- Početkom 2020. godine smo imali 1.896 oboljelih od gripe, a za sada nema nijednog slučaja gripe u Međimurju, Hrvatskoj ni Europi. Razlog tome su mjere koje provodimo - rekla je Višnja Smilović, specijalist epidemiolog čakovečke bolnice, i pozvala sve građane da se cijepe.

Župan Matija Posavec rekao je da od 3. prosinca 2020. kontinuirano padaju brojke. - S današnjim danom testirano je preko 40% našeg stanovništva - rekao je župan i osvrnuo se i na današnje brojke. - U protekla 24 sata je PCR metodom testirano 189 ljudi, a pozitivno je njih 36. Ono što ohrabruje, udio pozitivnih je i dalje manji od 20 %, a srećom nema preminulih osoba - rekao je župan između ostalog.

picture
 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!