Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
NAJNOVIJI PODACI U Međimurju 39 novooboljelih, dobra je vijest da nema preminulih
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

oporavilo se 65 osoba

NAJNOVIJI PODACI U Međimurju 39 novooboljelih, dobra je vijest da nema preminulih

Građani koji se žele cijepiti, posebice osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici javite se liječnicima obiteljske medicine

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 233 osobe, od čega je evidentirano 23 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 65 osoba, a broj aktivnih slučajeva u Međimurskoj županiji na današnji dan je 368. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 34 929 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije. 

Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 6 pozitivnih slučajeva, a temeljem kliničke slike COVID-19 dijagnosticiran je kod 10 osoba. Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 85 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 7 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 9 pacijenata. Na respiraciji se nalazi 12 covid pozitivnih pacijenata, od čega se 1 osoba nalazi na respiratoru, dok je 11 osoba na oksigenaciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba od COVID-19 virusa.

Građani koji se žele cijepiti, posebice osobe starije od 65 godina i kronični bolesnici, mogu se javiti svojim liječnicima obiteljske medicine te se pribilježiti za cijepljenje. Svima zainteresiranima za cijepljenje bit će omogućeno i javljanje u  pozivni centar na broj telefona 040/372-350.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!