anketa

DAJTE SVOJ GLAS Jeste li za zatvaranje trgovačkih centara?

Dajte svoj glas u novoj anketi - Jeste li za zatvaranje trgovačkih centara?

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je kazao kako očekuje da će mjere za obranu od koronavirusa polučiti rezultate ako budu praćene odgovornim ponašanjem građana. Izjavio je i da izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti nisu penalizacija, nego preventiva. Na pitanje je li moguće revidirati mjere za crkve, rekao je da okolnosti u manjim i većim prostorima nisu iste. “Postoje različita mišljenja, ali moj je cilj smanjiti širenje virusa u svakoj mogućoj poziciji”, rekao je.

Jeste li za zatvaranje trgovačkih centara?

 

Potvrdio je i kako se razmatra zatvaranje trgovačkih centara. “Oni nisu isti rizik kao i u kafićima, ali opet imamo činjenicu da je velik broj ljudi na istom mjestu”, rekao je. Na pitanje kako se provode mjere u javnom prijevozu, Beroš je odgovorio kako je riječ o kompleksnom pitanju.  Osvrnuo se i na prvi smrtni slučaj u Areni te ustvrdio da ne vjeruje da bi Infektivna klinika ili KB Dubrava u Arenu poslali teško bolesnog pacijenta te da je moguće da se pacijentu stanje pogoršalo tijekom boravka u Areni.  Upitan očekuju li nas ovakve mjere i za blagdane, Beroš je poručio da očekuje da će do tada rezultati biti bolji, ali ako se to ne dogodi, postoji i mogućnost da se one produlje. 

Sljedeći će se tjedan vjerojatno na stolu Vlade naći odluka o financijskoj stimulaciji liječnika, ali samo onih koji rade s COVID pozitivnim pacijentima. “Svi koji su na prvoj crti daju ekstreman doprinos. Ova Vlada će naći mogućnost i način stimulirati sve one koji su na prvoj liniji obrane. Radi se određena odluka koja će vjerojatno sljedeći tjedan biti na Vladi i kojom će se definirati opseg i odluka”, kazao je i istaknuo da se to odnosi samo na one koji rade s pacijentima pozitivnima na koronavirus. Na pitanje zašto se neće stimulirati i liječnici, medicinske sestre i drugi radnici u zdravstvu koji ne rade s COVID pozitivnim pacijentima, odgovara: “Opseg ugroze i opasnosti nisu isti.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije