Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
NOVE STROGE MJERE Ide se u zatvaranje kafića i restorana?
Marko Dimic/PIXSELL

JOŠ SE NE ZNAJU DETALJI

NOVE STROGE MJERE Ide se u zatvaranje kafića i restorana?

Po svemu sudeći, nove će mjere obuhvaćati zatvaranje ugostiteljskih objekata

Prema informacijama kojima raspolaže Index, nove mjere će uključivati djelomično zatvaranje. To ne bi bio lockdown kakav je bio u prvom valu, no po svemu sudeći, nove će mjere obuhvaćati zatvaranje ugostiteljskih objekata. 

Kako stvari sada stoje, zatvorili bi se i kafići i restorani, što je najveća promjena i najstroži dio novih mjera. Kao veći problem ističu se kafići, no već postoje neugodna iskustva s noćnim klubovima i barovima koji su se, kada su taj segment ugostiteljstva zahvatile restrikcije, registrirali kao restorani i nastavili nesmetano raditi. 

Dostava hrane bi bila omogućena, a zasad nije izgledno da bi se udovoljilo produženje radnog vremena restoranima za dostavu dulje od 22 sata jer postoji bojazan da bi se time poticala okupljanja u privatnim prostorima, piše Index.hr

Zabrana prodaje alkohola od 22 sata do 6 ujutro neće se mijenjati.

Okupljanja u zatvorenom bi se zabranila, trgovine će raditi kao i dosad, ali će se uvesti strože kontrole

Okupljanja bi u brojkama koje su dodatno reducirana posljednjim mjerama koje su stupile na snagu u nedjelju trebala ostati, no samo na otvorenom, dok se u zatvorenom ne bi mogla održavati. 

Trgovine bi radile kao i do sada, no provodila bi se jača kontrola je li broj ljudi u njima u skladu s propisanim po četvornom metru. I šoping centri bi nastavili raditi kao do sada. 

U novom setu mjera, prema informacijama kojima raspolaže Index, išlo bi se i na smanjivanje putnika u javnom prijevozu, a epidemiolozi zagovaraju da to bude 25 posto ukupnog kapaciteta. 

Epidemiolozi zagovaraju i zatvaranje teretana, no zasad nije jasno hoće li se u novom setu mjera udovoljiti tom njihovom zahtjevu. 

Sutra bi trebao biti gotova radna verzija mjera, a nove će mjere vjerojatno stupiti na snagu za vikend.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!