Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
BOŽINOVIĆ 'Pripremamo najstrože mjere ove jeseni, vrijedit će do Božića'
Davor Pongracic/CROPIX/POOL/PIXSELL

OD SUTRA NA SNAZI

BOŽINOVIĆ 'Pripremamo najstrože mjere ove jeseni, vrijedit će do Božića'

- Ovo će biti do sada nastrože mjere u cilju da se zaustavi širenje, kaže ministar

Završen je videosastanak premijera Andreja Plenkovića sa županima o epidemiološkoj situaciji. Na sastanku je bio i ministar Davor Božinović. 

"Razgovarali smo o mjerama na kojima se radi, htjeli smo čuti nihovu procjenu stanja i ono što bi se moglo raditi u idućim danima. Stožer će pripremiti novi set mjera s kojima ćemo upoznati županije. Bit će strože. Taj set mjera će vrijediti do Božića", kazao je Božinović.

"O tim mjerama će se tek razgovarati. Usmjerene su na pojedine segmente gospdarstva, prije svega ugostiteljstva. Treba pronaći balans u racionalnom opsegu", kazao je. "Ovo će biti do sada nastrože mjere u cilju da se zaustavi širenje", dodao je. Strože mjere ići će na nacionalnoj razini, potvrdio je Božinović. "Donosimo mjere koje su s jedne strane u zašiti bolničkog sustava, a s druge strane morano razmišljati i da se ekonomski preživi i koliko ta zatvaranja mogu imati utjecaja na mentalno stanje nacije", dodao je.

"Mi ćemo pripremiti draft i za uži kabinet Vlade i za župane, vidjet ćemo njihove reakcije i onda ćemo donijeti odluku koja će stupiti na snagu vjerojatno do kraja ovog tjedna", kazao je.

U posljednja 24 sata zabilježena su 2323 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučaja u Hrvatskoj danas ukupno 19161. Među njima su 2093 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 244 pacijenta. Preminulo je 47 osoba.
 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!