Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
KORONA U MEĐIMURJU Prostore bivše psihijatrije pripremaju za zbrinjavanje oboljelih
M.Ž.

SITUACIJA JE OZBILJNA

KORONA U MEĐIMURJU Prostore bivše psihijatrije pripremaju za zbrinjavanje oboljelih

U pomoć dolazi 5 liječnika, a razmišlja se i o kupnji dodatnih respiratora

Današnji trend povećanja broja oboljelih u Republici Hrvatskoj prati i Međimurska županija. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 303 osoba od čega je evidentirano 123 novopozitivnih osoba u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata ozdravile su 63 osobe.

Vezana vijest

bolnica Čakovec situacija je zabrinjavajuća CRVENI ALARM ZA MEĐIMURJE Testirane 303 osobe, čak 123 su pozitivne. Preminula osoba od 92 godine

U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom proteklih 24 sata je otpušteno 6 pacijenta, primljeno je novih 14 pacijenata te su, u ovom trenutku, hospitalizirana 43 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od kojih se 5 pacijenata nalazi na respiratoru.

U mjeri samoizolacije se trenutno nalazi 897 osoba. Iskoristivost bolničkih kapaciteta u ovom trenutku je 70%, a priprema se dodatnih 20 ležajeva.

Kako doznajemo, u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije u tijeku je reorganizacija, pa radi što kvalitetnijeg obuhvata kontakta dolazi 5 liječnika, administratori, a Županija osigurava informatičku opremu.

Priprema se stari Feštetić (bivša psihijatrija) za neophodno zbrinjavanje, stavlja se u pripremu još jedna dvorana, uspostavlja se call centar, razmišlja se i o kupnji dodatnih respiratora. Više informacija bit će poznato idućeg tjedna kada će biti sazvana konferencija za novinare.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!