Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
CRVENI ALARM ZA MEĐIMURJE Testirane 303 osobe, čak 123 su pozitivne. Preminula osoba od 92 godine
Luka Stanzl/PIXSELL

situacija je zabrinjavajuća

CRVENI ALARM ZA MEĐIMURJE Testirane 303 osobe, čak 123 su pozitivne. Preminula osoba od 92 godine

Hospitalizirana su 43 pacijenata pozitivna na virus COVID 19, od kojih se 5 pacijenata nalazi na respiratoru.

Današnji trend povećanja broja oboljelih u Republici Hrvatskoj prati i Međimurska županija. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 303 osoba od čega je evidentirano 123 novopozitivnih osoba u Međimurskoj županiji.

U proteklih 24 sata ozdravile su 63 osobe. U mjeri samoizolacije se trenutno nalazi 897 osoba. Do sada je ukupno uzeto 13 002 uzorka. Postotak pozitivnih osoba na virus COVID 19 u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 40%. 

U Županijskoj bolnici Čakovec tijekom proteklih 24 sata je otpušteno 6 pacijenta, primljeno je novih 14 pacijenata te su, u ovom trenutku, hospitalizirana 43 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od kojih se 5 pacijenata nalazi na respiratoru.

Evidentirana je i jedna preminula osoba, pozitivna na COVID 19, starosti 92 godine. U zdravstvenom sustavu na korona virus su pozitivna 2 liječnika i 10 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalazi 3 liječnika i 11 medicinskih sestara. 

Stožer Civilne zaštite Međimurske županije apelira na građane obavezno nošenje maski na mjestima gdje se okuplja više ljudi, kao i obavezno korištenje maski na grobljima u narednim danima.

U Zavodu za javno zdravstvo otvara se call centar i posebna služba za komunikaciju s osobama koje su pozitivne ili u samoizolaciji. S obzirom na to da narednih nekoliko dana neće biti nastave, posebno se apelira na disciplinu učenika.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo prim. Marina Payerl-Pal, dr.med. upozorava kako unatoč svim naporima zdravstvene i drugih suradnih struka u kontroli epidemije, trenutačna epidemiološka situacija u Međimurju nije povoljna. Broj osoba zaraženim virusom COVID-19 te incidencija posljednjih 14 dana, uz sve druge čimbenike u širenju zaraze, ukazuju na njegovo širenje, što je velikim dijelom odraz  popuštanja discipline i opreza kod našeg stanovništva, inače poznatog po izuzetno odgovornom ponašanju od samog početka epidemije.

- Stoga vas ponovo pozivamo na savjesno pridržavanje uputa za prevenciju i sprečavanje širenja ove bolesti. Molimo vas da i vi svojim odgovornim ponašanjem doprinesete smanjivanju širenja ovog virusa, koji je za neke naše stanovnike iznimno opasan s mogućim najtežim posljedicama po njihovo zdravlje i život. Uz dobro poznate mjere nošenja maske, fizičke distance te redovite higijene ruku pozivamo sve stanovnike Međimurja na suradnju, solidarnost i odgovornost. Bez zajedničkog djelovanja u kontroli virusa, nećemo moći obuzdati epidemiju - apel je iz Zavoda.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!