ANKETA

DAJTE SVOJ GLAS Jeste li za uvođenje policijskog sata?

Odlučili smo provjeriti što o uvođenju policijskog sata misle Međimurci. Dajte svoj glas u anketi

Nakon što je Radimir Čačić, varaždinski župan i predsjednik Reformista, predložio u ponedjeljak na koalicijskom sastanku uvođenje policijskog sata zbog rasta zaraženih koronavirusom, a o čemu je jučer s njim u RTL-u Danas razgovarao reporter Boris Mišević, sugovornici Jutarnjeg lista tvrde da ta ideja nije u potpunosti odbačena. Navodno prate što rade druge države, ali zasad to nije opcija jer su tek donesene nove mjera o ograničavanju okupljanja.

Jeste li za uvođenje policijskog sata?

  • Ne (60%, 2.057 Odgovora)
  • Da (54%, 1.839 Odgovora)

Ukupno: 3.401

Loading ... Loading ...

Međutim, izvori iz Vlade za Jutarnji list naglašavaju da takva mjera nije isključena ako i dalje bude rastao dnevni broj zaraženih u Hrvatskoj, a bolnice se budu punile. Ako broj zaraženih u idućih tjedan do dva počne padati, onda neće biti potrebe za uvođenjem policijskog sata, a odluka će ovisiti i o stavu građana oko toga.

– Uvođenje policijskog sata još nije opcija, ali, naravno, moguće je. Prije toga imamo još niz mjera koje smatramo prioritetom za uvođenje ako ove koje su dosad donesene ne daju rezultate. Prije svega bi se išlo na najdrastičnije smanjenje broja ljudi na okupljanjima, zatim ranije zatvaranje ugostiteljskih objekata, oko 22 sata – kaže izvor iz Vlade za Jutarnji list.

Odlučili smo provjeriti što o uvođenju policijskog sata misle Međimurci. Dajte svoj glas u anketi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije