TEHNIX OSIGURAO PROSTOR ZA SAMOIZOLACIJU

ĐURO HORVAT ‘Zdravlje nikad nije imalo veću cijenu i motivirat ćemo odgovorno ponašanje’

Tvrtka Tehnix danas je obavijestila svoje radnike o dodatnim mjerama koje će provoditi zbog epidemije koronavirusa

U dopisu upućenom radnicima stoji sljedeće:

Direktor Tehnixa, Đuro Horvat, za naš je portal kratko komentirao aktualnu situaciju.

– Zdravlje nikad nije imalo veću cijenu nego danas i uz sve mjere propisane od epidemiologa, za naše radnike provest ćemo i dodatne procedure kako bi ih što bolje zaštitili od bolesti. I u ovim teškim vremenima postoji veliki interes za naše proizvode, posebice za korona kabine. Uz brojne narudžbi iz cijele Hrvatske, bilježimo i veliki interes iz Švicarske, Luksemburga i drugih europskih zemalja. Zbog toga nastojimo da proces proizvodnje održimo na punom kapacitetu pri čemu je najvažnije zdravlje naših zaposlenika, rekao je Horvat.

Kao što se vidi iz dopisa, Tehnix je uveo i jednu novinu.

– Na katu našeg hotela Kralj u Donjem Kraljevcu osigurali smo smještajne kapacitete za naše djelatnike kojima je određena samoizolacija. U tom prostoru osigurana im je i prehrana kao i telefonski kontakt s obiteljima s kojima mogu komunicirati i na druge načine, koje dozvole epidemiolozi. Na taj način i njih i njihove obitelji, kao i radne kolege, želimo zaštititi od razvijanja simptoma i širenja bolesti, ako u pojedinom slučaju do nje i dođe, opisuje Horvat novu proceduru koja će se početi primjenjivati od sutra, 28. listopada.

Direktora Tehnixa pitali smo i što znači navod o destimulaciji u iznosu od 10% na plaću.

– Smatram da u ovo vrijeme svi moramo biti naročito odgovorni prema sebi, svojim obiteljima, ali i kolegama na poslu. Moramo voditi računa da i nakon radnog vremena u najvećoj mogućoj mjeri smanjimo druženja ili odlazak na mjesta gdje bismo se mogli zaraziti. Ponašanjem suprotno od toga i sebi i tvrtki stvaramo dodatne probleme i troškove te je naša namjera stimulirati odgovorno ponašanje, rekao je Horvat.

Kratko je komentirao i mjere kojima Vlada pomaže gospodarstvu.

– Smatram da su dobre, ali mislim da ne bi smjele vrijediti na duži rok, jer bi to za gospodarstvo bilo demotivirajuće. Posao je Vlade da tvrtkama i našim zaposlenicima osigura takve uvjete u kojima ćemo normalno raditi i stvarati te na taj način omogućiti normalnu isplatu plaća, redovno pokrivanje troškova poslovanja i ispunjavanje obveza prema državi, zaključuje za kraj našeg razgovora Đuro Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije