Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
KORONAVIRUS U MEĐIMURJU Pet novooboljelih, svi su kontakti oboljelih sa svadbe
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

JAVLJA MEĐIMURSKI STOŽER

KORONAVIRUS U MEĐIMURJU Pet novooboljelih, svi su kontakti oboljelih sa svadbe

Novopozitivne osobe su kontakti oboljelih koji su prisustvovali svadbi!

- Do sada je u Međimurju testirano ukupno 6.312  osoba. Od jučer neobrađenih 113 uzetih uzoraka, pet nalaza je pozitivno, a 108 nalaza je negativno. Danas do 11 sati testirano je 106 osoba, 16 nalaza je negativno, ostalih 90 je u obradi. Trenutno je mjera samoizolacije određena za 708 osoba.

Trenutno su aktivna 54 slučaja – devet osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 19 osoba sa svadbenih svečanosti, devet osoba je kontakt sa oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 13 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim, dvije osobe koje su se vratile sa ljetovanja, dvije osobe strani državljani koji rade na području MŽ i dvije osobe koje su se zarazile izvan Hrvatske.

Epidemiološka situacija je stabilna. Četiri osobe su oporavljene, a novopozitivne osobe su kontakti oboljelih koji su prisustvovali svadbi i testirani su iz samoizolacije.

Stožer apelira na dosljedno poštivanje mjera naročito kod organizacije događaja na kojima je planiran veći broj ljudi, svadbenih i drugih obiteljskih svečanosti s naglaskom na broj osoba, održavanje fizičke distance te održavanje higijene ruku. Odgovornim ponašanjem štitimo svoje i zdravlje ljudi s kojima smo u kontaktu - poručuju iz Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!