Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
MEĐIMURSKI STOŽER UPUTIO APEL Traže ublažavanje mjera za Međimurje od strane Austrije i Slovenije
Davor Javorovic/PIXSELL

TRAŽE BLAŽE MJERE

MEĐIMURSKI STOŽER UPUTIO APEL Traže ublažavanje mjera za Međimurje od strane Austrije i Slovenije

- Veliki broj Međimuraca radi i studira u Sloveniji i Austriji, a velika većina su dnevni ili tjedni migranti te im restriktivne mjere stvaraju brojne poteškoće - kažu iz Stožera

Kako je izvijestio Stožer civilne zaštite Međimurske županije, u Međimurju su se pojavila dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Uz to, međimurski stožer apelirao je na Nacionalni stožer i MVEP za pokretanje postupka ublažavanja restriktivnih mjera Austrije i Slovenije.

- Međimurska županija uputila je inicijativu Nacionalnom stožeru civilne zaštite i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za pokretanjem postupka kojim bi nadležnima u Sloveniji i Austriji predložili selektivno uvođenje mjera za Hrvatsku, tj. na razini županija. Međimurska županija, od izbijanja korona krize, ima izuzetno povoljnu epidemiološku situaciju i kontinuirano najmanji broj osoba pozitivnih na COVID 19 virus u Republici Hrvatskoj.

Budući da veliki broj stanovnika Međimurja radi i studira u Sloveniji i Austriji, a zbog blizine, velika većina su dnevni ili tjedni migranti te im restriktivne mjere Slovenije i Austrije stvaraju brojne poteškoće, dodatne financijske izdatke, a postoji mogućnost i ostanka bez posla, Stožer CZ Međimurske županije smatra kako bi bilo svrhovito i epidemiološki opravdano, selektivno uvođenje mjera za Hrvatsku, odnosno pojedine županije kao što je to učinila Savezna Republika Njemačka u kolovozu ove godine, javlja Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!