Vijesti / Koronavirus
Koronavirus
KORONA KOD SUSJEDA Tri nova slučaja koronavirusa u Varaždinskoj županiji
Zeljko Lukunic/PIXSELL

TRI SLUČAJA

KORONA KOD SUSJEDA Tri nova slučaja koronavirusa u Varaždinskoj županiji

Zaraženo je dijete, mlađa ženska osoba i osoba starije životne dobi

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji registrirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o mlađoj ženskoj osobi, bez simptoma, majci prethodno zaražene malodobne osobe, a koja je s djetetom smještena u Opću bolnicu u Varaždinu, piše Varaždinski.

Kod druge osobe radi se o malodobnom djetetu s blagim simptomima, a čiji roditelji su prethodno već registrirani kao pozitivni. Treća osoba je muška osoba starije životne dobi, koja je bila u samoizolaciji kao kontakt asimptomatske pozitivne osobe, a zbog teže kliničke slike je hospitalizirana.

Stanje na dan 01. kolovoza u Varaždinskoj županiji je takvo da imamo 10 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su 4 osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu i to 2 na bolničkom liječenju, a 2 na promatranju. Šestero osoba je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa imamo evidentiranih 65 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. S obzirom da su nam novi pozitivni slučajevi iz samoizolacije i poznatih izvora zaraze i dalje nam je epidemiološka situacija zadovoljavajuća unatoč rastućem broju. Pod mjerom samoizolacije trenutno vodimo 30 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba, piše Varaždinski.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!