PREMJESTILI SU DATUM VJENČANJA

AH, TA KORONA Valentina i Vladimir iz Belice su uskoro trebali reći ‘da’. Spriječio ih je COVID-19

Beličani, Valentina Premuš (25) i Vladimir Grbavec (29) su za nešto više od dva mjeseca trebali reći životno 'da'. To se neće dogoditi glede COVIDA-19. Ne žele taj trenutak obaviti na brzake pa će čekati do 18. rujna iduće godine i normalne okolnosti

– Mi ćemo i dalje biti zajedno kao što smo to već osam godina. Možda će korijeni naše ljubavi zaći još dublje u naša srca, ako dublje i mogu – rekli su uglas, gledajući se jednako zaljubljeno kao što je “službeno” započela njihova veza. Elokventni Vladimir će dodati kako je njegovo srce Valentinu “vidjelo” znatno prije kada je sa svojim prijateljicama dolazila na utakmice mjesnog NK BSK za koji je igrao. Valentina je ostala bez riječi, ne odajući tajnu kada pak je njezino srce “bacilo oko” na Vladimira. Oni jedan za drugoga nisu Vladimir, niti Valentina. On nju od milja zove Ljubi, a kada je to trenutak i Girica, a on je za nju Mirko. U genezu tepanja nismo ulazili.

Izuzetno simpatični, Valentina u razgovoru suzdržljiva, a Vladimir sugovornik po novinarskoj mjeri, otkrili su nam kako su gradili međusobno povjerenje i odanost. Bilo je tu puno izlazaka, dijeljenje lijepih trenutaka s prijateljima i rođacima, samostalnih putovanja, živjeli su i žive život mladih ovog vremena. Kako su rekli, i tome se je polako primicao kraj. Finale tog zajedničkog putovanja je bilo krenuti u neki još bolji život premda su već danas situirani i relativno zadovoljni s onim što im je život do sada pružio. Valentina radi kao prodavačica u pekari Čakovečkih mlinova na čakovečkoj gradskoj tržnici, dok je Vladimir kao keramičar dobar posao, vjerojatno i zaradu, pronašao u Austriji. Posao ih je razdijelio samo fizički, no oni su u svakom trenutku zajedno kujući planove u četiri oka, ali i na daljinu i za daljinu. Ali, ipak nije to, to…

2020. godinu su odabrali za godinu koju svi pamtimo u svojim životima. Ljubav je trebala biti okrunjena brakom, Vladimir je trebao doći za zeta. Planovi za ovaj veliki svečarski trenutak krenuli u realizaciju prije dvije godine kada su najprije odredili dvije najvažnije stvari, gdje će biti svadbena svečanost i tko će zabavljati brojne svatove. Poklopilo se je to s restoranom Kristal u Čakovcu uz svirku grupe Vulkan. I druge formalnosti glede vjenčanja već su bile sređene. Taj veliki trenutak trebao se je dogoditi 25. srpnja. Girica i Mirko će zacijelo toga dana slušati stihove Kiće Slabinca ” Vjenčanja biti neće jer tako želi ona. Ne šaljite mi cvijeće i neka šute zvona.” A Ona je COVID-19.

Težak put do vjenčanih prstena

– Najmanju brigu sam trebao imati oko kupnje prstenja jer sam u Zagrebu točno znao zlatarnicu gdje i kakve ću kupiti. Jedan dolazak iz Austrije samo sam tome podredio- priča Vladimir i dodaje kako nikada neće zaboraviti ovogodišnji 13. ožujak i prve dane “COVID-19 frke”. Već kada je bio pred samom realizacijom nauma, došla mu je žurna poruka da se glede pandemije žurno mora okrenuti i vratiti kući i tu se je pojavila prva prepreka njihovom vjenčanju. Prstenje još nije kupljeno, no ono čeka.

– Čekam samo prvi slobodni “mig”, u Zagrebu sam začas, a natrag s prstenima još i brže- priča dalje mladoženja i dodaje kako prstenje i nije toliko važno jer je “njihovu” 2020. godinu odnijela pandemija.

Novi termin, zacrtano ostaje

Kako su “izgubili” ovu godinu valjalo je ići ispočetka. Pronaći novu- staru salu za svatove, glazbu, uskladiti termine.- Željeli smo i dalje Kristal i samo svirku Vulkana- rekli su uglas i s ponosom obznanili kako će sada sudbonosno “da” biti izrečeno 18. rujna 2021. godine po svim zacrtanim regulama od ove godine. Ne razmišljaju o tome da bi im u tome nešto moglo biti na putu.

Konačno, Premuševi, roditelji Danica i Zlatko jedva čekaju da Vladek, kako ga oni zovu, postane “zet na papiru”. Tome se posebno raduje Valentinina baka Rozina s kojom je Mirko izgradio poseban odnos.- Tko ga kao takvog ne bi “mel” rad, prokomentirala je.

Svaka nova riječ bi bila suvišna, a 15 mjeseci i nešto dana će brzo proći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije