veliki interes

FOTO Kupnja iz auta: Otvoreno Sajmište u Čakovcu, u planu da radi čak tri dana u tjednu

Po najvišim standardima i zahtjevima struke GKP ČAKOM je danas 15. travnja ponovno otvorilo sajmišni dan. Bit će to tradicionalno srijedom, no razmišlja se i za ponedjeljak i petak.

Prodaja se obavljala iz vozila, što znači da su kupci vozilom ulazili u prodajni prostor sajmišta i kružno su, nakon završene kupnje, izlazili iz sajmišnog prostora.

>> FOTO Popularni sajam srijedom: Ponovno otvoreno Sajmište u Čakovcu

Istovremeno je bio dozvoljen ulazak na sajmišni prostor za dvadesetak vozila kupaca, a za što dobivaju brojeve koje na izlasku vraćaju službujućim djelatnicima.

U trenutku našeg posjeta, već u samom startu, sajam su obišli dogradonačelnik Grada Čakovca Mario Medved i Ivica Pongrac, voditelj odsjeka za komunalno i prometno redarstvo. Interes kupaca i prodavača je bio izuzetan. Pogotovo ovih potonjih koji kao ozebli sunce namjeravaju prodati proizvode u vidu presadnica, sjemenskog krumpira, cvijeća i drugih proizvoda s kojima ne mogu na gradsku tržnicu.

– S obzirom na ovakav interes prodavača ne vidimo razloga da sajmište ne bude otvoreno tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom. Konačno moramo proizvođačima omogućiti prodaju njihovih proizvoda, a kojih vidim ima napretek – rekao je Medved i dodao kako im Grad treba ići na ruku da ih prodaju u što većim količinama, a konačno i interes kupaca će tako porasti.

Od nekolicine prodavača smo doznali kako su neki njihovi susjedi ostali kod kuće jer si nisu ishodili propusnice.

-Neki i bi, ali nemaju u ovo vrijeme časa čekati pred općinom – dometnuo nam je jedan od prodavača, aludirajući na sulude teritorijalne podjele u Međimurskoj županiji. – Moja susjeda iz Pribislavaca, ovdje na 2 kilometra, ima more cvjetnih presadnica, no nema propusnicu. Ako si je ne ishodi presadnice će joj otići k vragu – nadovezala se jedna prodavačica iz istog mjesta.

Sajmište je otvoreno temeljem Odluke o posebnom načinu rada sajmišta za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 08. travnja 2020. godine od kada se dopušta  prodaja na malo voća, povrća i cvijeća iz vozila u ograđenim prostorima na otvorenom (princip zelene tržnice).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije