Poruka koju treba poštovati

PORUKA IZ ČAKOVEČKE BOLNICE ‘Ostali smo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće zbog nas!’

Medicinsko osoblje hrabro i odgovorno stoji na prvoj crti obrane od koronavirusa. Hvala im na tome, a najmanje što možemo učiniti je da poslušamo njihovu poruku

Kako u Hrvatskoj, tako i širom svijeta, medicinsko osoblje daje svoj maksimum u borbi protiv koronavirusa. Situacija je takva da si ne mogu priuštiti luksuz ostajanja kod kuće, već moraju raditi za dobrobit svih nas.

>>> Sve informacije, savjete, pitanja i ostalo o koronavirusu pogledajte klikom ovdje!

Uz njih, tu su i ostala zanimanja poput vozača, policajaca, prodavača i drugih, a najmanje što možemo napraviti je da ostanemo kod kuće i izlazimo, sukladno uputama, samo u slučaju krajnje nužde.

‘Ostanite doma jer mi ne možemo’, ‘Ostali smo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće za nas’ samo su neke od poruke koje dijeli medicinsko osoblje kako bi što više ljudi ostalo kod kuće.

Oni će reći – nije važno iz koje smo bolnice, ni s kojeg smo odjela, važno je jedino da se ponašate u skladu s porukom koju šaljemo. I baš zato jer ogromna većina požrtvovnih liječnika te medicinskog i drugog osoblja iz hrvatskih zdravstvenih ustanova hrabro, odgovorno i profesionalno stoji na prvoj crti obrane od koronavirusa treba poštovati njihovu poruku. A ona je vrlo jednostavna – mi ostajemo ovdje zbog vas, vi ostanite kući zbog nas!

Jedna takva stigla je i iz čakovečke bolnice, s Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

– Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, do daljnjeg se otkazuju pregledi fizijatra i reumatologa te provođenje fizikalnih terapija, osim u slučaju nužnosti isključivo po prethodnom dogovoru pozivom na broj 040/375-267, od ponedjeljka do petka, u vrijeme od 7-15 sati – stoji u opisu njihove fotografije.

Imate li pitanje vezano za koronavirus u Međimurju? Javite nam se na pitanja@emedjimurje.hr i očekujte odgovore u našim podcast emisijama te člancima koje možete pratiti svakodnevno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije