Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
BEZ NOVIH SLUČAJEVA Nema novooboljelih u Hrvatskoj, Beroš poručio: 'Danas se veselimo!'
PIXSELL/Ronald Gorsic/POOL/CROPIX

U POSLJEDNJA 24 SATA

BEZ NOVIH SLUČAJEVA Nema novooboljelih u Hrvatskoj, Beroš poručio: 'Danas se veselimo!'

- Danas se veselimo broju zbog kojeg smo bili odgovorni i disciplinirani. NULA je novooboljelih. Hvala svima! - poručio je ministar Beroš

Nacionalni stožer civilne zaštite RH objavio je priopćenje s najnovijim podacima o stanju s koronavirusom. U zadnja 24 sata nemamo novooboljelih. Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2243, piše RTL.

Do sada je testirano 60.864 osoba, od toga 953 u posljednja 24 sata. Na respiratoru je 6 pacijenata. Ukupan broj preminulih je 99.

Postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020. U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. 

Pohvalio se i Beroš

Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.

Brojkom od nula oboljelih se pohvalio i ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!