Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
JOŠ SMO 'KORONA FREE' Međimurje i dalje bez novooboljelih!
Miroslava Novak Hranjec

već 38. dan zaredom

JOŠ SMO 'KORONA FREE' Međimurje i dalje bez novooboljelih!

I danas stižu dobre vijesti iz našeg kriznog stožera

U petak u 12 sati održana je još jedna press konferencija Stožera civilne zaštite Međimurske županije. Najprije se obratio načelnik Stožera, Josip Grivec.

picture
 

Rekao je da će ovo vjerojatno biti njihova posljednja ovakva press konferencija. - Situacija u Hrvatskoj što se tiče koronavirusa je jako dobra, a u Međimurju još bolja. Naš sustav je itekako dobro odgovorio na koronakrizu. Nacionalni stožer će na svojoj konferenciji reći više o novim popuštanjima mjera – rekao je Grivec.

Zahvalio je svima na suradnji, nabrojivši mnoge sudionike koji su bili uključeni u borbu protiv koronavirusa.

Nakon njega obratila se pročelnica za kulturu, obrazovanje i sport Blaženka Novak i rekla da od ponedjeljka sve učenike od 1. do 4. razreda u Međimurju očekuju na nastavi. Iznijela je detaljne informacije o obrazovanju u međimurskim školama. Informacije o prijevozu iznio je Davor Tkalec, a više pogledajte u videu.

- Više od mjesec dana u našoj županiji je izuzetno povoljna epidemiološka situacija. Više od 38 dana nemamo novooboljelih, a već 14. dan smo 'korona free' županija – rekla je između ostalog dr. med. Višnja Smilović.

Na kraju se obratio župan Matija Posavec.

- Od ponedjeljka ide daljnje popuštanje mjera našeg obrazovnog sustava. Dozvoljavaju se veća okupljanja, 100 ljudi u zatvorenom, 300 na otvorenom prostoru, a to će se zasigurno i povećavati, a nadam se da će nam život najkasnije do kraja lipnja biti u 'normali' – rekao je župan.

Za kraj je rekao da se Međimurska županija u borbi s koronavirusom najbolje 'izvukla', a istaknuo je statistiku koja govori da je naša županija ona s najmanjom incidencijom pojave koronavirusa, na 113.800 stanovnika imali smo samo sedam oboljelih, a jedna zaražena osoba se vodila kao zaražena u Međimurju zbog mjesta prebivališta.

- Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovim fenomenalnim rezultatima, svim našim Međimurkama i Međimurcima – rekao je Posavec i zahvalio svima u sustavu zdravstva, članovima Stožera i ostalim zaslužnima.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!