Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
PREKIDANJE SAMOIZOLACIJE 'Liječnici prije utorka, 14. travnja ne smiju i neće izdavati potvrde!'
Međimurska županija

NAPUTCI STOŽERA

PREKIDANJE SAMOIZOLACIJE 'Liječnici prije utorka, 14. travnja ne smiju i neće izdavati potvrde!'

- Policija će maksimalno kontrolirati kretanje građana bez propusnica, osobito automobile stranih registarskih oznaka - najavio je načelnik PU međimurske Ivan Sokač

Međimurje i drugi dan zaredom nema novozaraženih osoba virusom COVID-19, rečeno je danas na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

>>> Sve informacije, savjete, pitanja i ostalo o koronavirusu pogledajte klikom ovdje!

Policija će maksimalno kontrolirati kretanje građana bez propusnica. Liječnici opće obiteljske medicine prije utorka, 14. travnja ne smiju i neće izdavati potvrde!

Načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec istaknuo je kako SCZMŽ svakodnevno komunicira sa Nacionalnim stožerom i sa svim građanima Međimurske županije.

- Svakodnevno dobivamo mnogo upita koje proslijeđujemo Nacionalnom stožeru te pokušavamo pomoći svim našim sugrađanima. Temeljem potrebe i želje građana, danas je otvorena i tržnica u Čakovcu, a slijedi i otvaranje tržnica u Prelogu i Murskom Središću ukoliko će zadovoljiti sve epidemiološke standarde i zahtjeve. Znamo da se nalazimo u izazovnom vremenu, ali zajedničkim radom i pridržavanjem uputa, svi zajedno ćemo uspjeti - rekao je.

Temeljem nove upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, iz Policijske uprave Međimurske potvrđuju kako naši građani koji rade vani i koji moraju biti u 14-dnevnoj izolaciji mogu istu prekinuti prije isteka 14 dana ako im to odredi liječnik ili epidemiolog.

- Liječnici opće obiteljske medicine upozoravaju kako, temeljem naputaka Nacionalnog stožera, prije utorka, 14. travnja ne smiju i neće izdavati potvrde. Također, podsjećam još jednom da smo uveli dežurni telefon koji radi sedam dana u tjednu (7-22h), a kontakt je 040/372-372. Uveli smo i dežurne COVID dentalne ambulante (Domašinec, Čakovec, Mursko Središće), ali i COVID 19 dežurnu ambulantu na Svetojelenskoj cesti. Izazova je puno, a posebno mi je drago i zahvaljujem svima na donacijama kako bi nam olakšali svakodnevni posao, a to su: Rotary klub Čakovec, tvrtka Šestan – Busch te Komori dentalne medicine iz Zagreba objasnio je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr. Branko Vrčić.

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač rekao je da će policija maksimalno kontrolirati kretanje građana bez propusnica, osobito automobile stranih registarskih oznaka.

- Mole se svi građani da poštuju ograničenje kretanja. Svi oni koji su imali namjeru povratka iz primjerice Austrije, Njemačke i drugih zemalja, moraju biti svjesni činjenice da će im pri ulasku u Republiku Hrvatsku biti naložene mjere samoizolacije, kojih će se morati striktno pridržavati. Svakodnevno na području Međimurske županije nalaže se veliki broj mjera samoizolacije. Ujedno, preporuka je međimurske policije da se ovog Uskrsa ne pale tzv. „vuzmenke“ - rekao je.

Specijalist epidemiolog dr. Višnja Smilović kazala je da sukladno preporuci Stožera CZ RH i Epidemiološke službe, daju preporuku za sve hrvatske državljane koji rade u inozemstvu, a htjeli bi doći u Hrvatsku za vrijeme Uskrsnih blagdana, da isto ne čine, jer sada nije vrijeme za putovanja i druženja sa obitelji i prijateljima.

picture
 

- Uz iznimno poštivanje Uskrsa kao najvećeg kršćanskog blagdana te želju i potrebu svih vjernika da za taj dan budu zajedno sa svojim obiteljima, molimo sve građane da se ove godine suzdrže dolaska svojim kućama u Međimurje jer ukoliko dođu, u obvezi su biti u striktnoj izolaciji, odvojeni od svojih ukućana te na taj način niti ne bi mogli uživati kršćansko pravo na slavljenje Uskrsa sa obitelji.

Zemlje iz kojih dolazi najviše naših građana (Austrija, Slovenija, Njemačka) su zemlje sa visokim rizikom zaražavanja te su naši građani na radu u tim zemljama izloženi korona virusu, te mogu kao asimptomatski zdravi kliconoše taj virus donijeti u svoju obitelj te iako oni nemaju simptome, virus prenijeti na članove svoje obitelji. Molimo vas da se svi pridržavamo mjera samoizolacije, odnosno ograničenog kretanja za sve one koji nisu u samoizolaciji - završila je.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!