Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
KORONAVIRUS U MEĐIMURJU Još jedna osoba pozitivna, iz iste obitelji čak četiri oboljele osobe
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

ukupno petero zaraženih, jedna izliječena

KORONAVIRUS U MEĐIMURJU Još jedna osoba pozitivna, iz iste obitelji čak četiri oboljele osobe

Iz mjera predostrožnosti troje njih je hospitalizirano u Županijskoj bolnici Čakovec

Stožer civilne zaštite Međimurske županije daje obavijest kako je u Međimurju u utorak, 07.travnja utvrđena još jedna osoba zaražena virusom COVID-19.

Uz jednu ozdravljenu osobu tako ih je sada ukupno petero zaraženih. Novozaražena osoba je bliski (obiteljski) kontakt jedne od zaraženih osoba, tako da je u našoj županiji od ukupno pet zaraženih osoba, četvero iz iste obitelji, i svi su epidemiološki povezani.

S obzirom na broj zaraženih osoba i izoliranost unutar jedne obitelji, epidemiološka situacija je povoljna jer su sva ostala testiranja pokazala negativne rezultate, uključujući i testiranja osoba koje su se organiziranim letovima vratile iz španjolske, Italije, Portugala i Švedske.

Sve zaražene osobe imaju blage simptome te su pod kontinuiranim nadzorom liječnika i epidemiologa. Iz mjera predostrožnosti troje njih je hospitalizirano u Županijskoj bolnici Čakovec. 

Trenutno je na području Međimurske županije aktivno 1050 mjera samoizolacije. Ukupan broj dojava i utvrđenih kršenja mjera samoizolacije od 13. ožujka do 7. travnja 2020. godine:

- 162 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije.

- 49 utvrđenih kršenja samoizolacije.

- 308 osoba zatečeno u kontroli bez propusnica.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije još jednom apelira na građane da poštuju mjere prevencije, liječničku struku i da se pridržavaju pravila koja su propisana od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije, držanje socijalne distance, te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!