želi POVRATAK U 'NORMALU'

NASTAVA NA DALJINU Učiteljica Maja Okreša: ‘Najveći mi je problem rad s učenicima koji nemaju internet’

Kada je krenula nastava na daljinu uspostavili smo kontakt s obitelji Okreša iz Pribislavca koji su nam bili vodiči početka. Mama Maja, učiteljica 4. b razreda OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, i njezina djeca, Kjara, učenica 5.a razreda i Andrej, učenik 3.a razreda.

Zanimalo nas je, kako su se u to uklopili nakon što je okončana prva faza nastave na daljinu?

– Mi smo ritam ustalili i ide tako zasad. Moja djeca sve uspijevaju napraviti što učitelji šalju i nemamo problema, tamo gdje zapne naravno da uskočim, pomognem, objasnim – kaže njihova mama i dodaje kao učiteljica:

– No, na žalost mnogi roditelji mojih učenika rade izvan kuće i onda nakon posla ih još čeka rad s djecom. Moji učenici sve zadatke izvršavaju uglavnom na vrijeme prema dogovoru i šalju mi na Viber, ja provjerim, ispravim gdje je potrebno, savjetujem… Nije lako… Znate i sami kako te slike zadaće često budu nečitke zbog osvjetljenja, olovka piše tanko, imam osjećaj da ću oslijepiti, a učenik i roditelj očekuje povratnu informaciju. Neki roditelji kažu da je previše to što šaljem, nekima premalo, pa bi još.

Tu onda šaljem dodatne materijale tipa kreativnih radionica sad povodom Uskrsa, online kvizova, priče, linkove za neku dječju predstavu i slično. Još mi je velik i nemoguć problem rad s učenicima koji nemaju Internet. Oni prema savjetu prate redovito nastavu na HRT3, a ja svaki tjedan provjerim telefonski kako ide – ispričala nam je učiteljica i dodala:

– Smatram da odlični i snalažljivi učenici nemaju problema u ovoj situaciji, ali ima i velik broj prosječnih koji bez pomoći starije osobe ne mogu riješiti samostalno zadatke samostalno.

Na kraju je istaknula kako vjeruje da će ovo zlo biti što prije okončano te izrazila nadu ulaska u “normalu”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije