Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
NOVI PODACI Potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze. Na respiratoru je 39 osoba, 15 ih je umrlo
Davor Puklavec/PIXSELL

KORONAVIRUS

NOVI PODACI Potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze. Na respiratoru je 39 osoba, 15 ih je umrlo

Iz Stožera apeliraju na građane da budu odgovorni kako prema sebi tako i prema drugima

Nacionalni stožer objavio je nove podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Građani se u većoj mjeri pridržavaju mjera, no postoje pojedinci koji ih krše. Stoga iz Stožera apeliraju na građane da budu odgovorni kako prema sebi tako i prema drugima.

"Potvrđeno je 56 novih slučajeva zaraze, što je ukupno 1182 oboljelih od Covid-19. Preminulo je 15 osoba. Danas je preminulo troje. Svi su bili kronični bolesnici. Na respiratoru je 39 osoba, oporavljenih je 125.

"Naša epidemiološka linija je i dalje linearna, održimo je tako i držimo se mjera", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. "Zaprimili smo 3860 dojava o kršenju samoizolacije, utvrđeno je 1120 osoba koje su kršile samoizolaciju, samo jučer smo zaprimili 64 dojave, u 37 slučaja se radilo o osobama koje krše taj režim", kazao je Božinović.

"Sletjela su tri zrakoplova jučer, ukupno 143 hrvatska državljana, koji su pregledani, i pet Slovenaca koje smo otpratili u tranzitu", kazao je ministar Davor Božinović. "143 brisa je uzeto, nitko od pacijenata nije imao simptome. U 13 sati, 74 brisa smo dobili i svi su negativni", kazao je travnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. Situacija je epidemiološki potpuno pokrivena, dodao je.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!