DA SE LAKŠE PREBRODI

OPĆINA SVETA MARIJA Lokalna sredina za ugled i primjer, pomažu mještanima u teškim trenucima

Općina Sveta Marija u ovim teškim trenucima vodi skrb o svim segmentima društva i pojedincima i skupinama.

Kako bi u ovim teškim danima pomogli najugroženijim mještanima, članovi DVD-a Sveta Marija su u ime Općine Sveta Marija, a na prijedlog Socijalnog vijeća raznosili najpotrebnije potrepštine socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima.

Pored toga, temeljem Odluke načelnice Đurđice Slamek, oslobodili su plaćanja naknade za korištenje zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Općine poslovnim subjektima kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19. ožujka 2020. godine obustavljeni rad.

Isto tako, oslobađaju se plaćanja ekonomske cijene vrtića korisnici koji radi obustave rada ne koriste usluge vrtića i to za puni iznos troška u vremenu dok dijete nije polazilo vrtić, a ne djelomično kao što je dosad bilo uobičajeno za vrijeme izostanka djeteta.

– Kako predstavničko tijelo, a ne načelnik Općine, temeljem Zakona o komunalnom gospodarstvu Članka 95, Stavka 1., točke 6 ima ovlasti da odredi opće uvjete i razloge zbog kojih se u pojedinačnim slučajevima odobrava djelomično ili potpuno oslobađanje od plaćanja komunalne naknade tražit ću od Općinskog vijeća da na temelju prijedloga Socijalnog vijeća za poslovne subjekte koji su temeljem već rečene Odluke morali obustaviti rad, ali i za najugroženije obitelji u kojima su njihovi članovi dobili otkaz ugovora o radu donese Odluku o djelomičnom ili cjelokupnom oslobađanju plaćanja komunalne naknade – kazala je načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek. 

Dodala je kako će do kraja mjeseca prikupiti podatke o osobama s područja općine koje su dobile otkaz i onim potrebitim dodijeliti jednokratnu pomoć.

– Uglavnom, pokušat ćemo na sve zakonski moguće načine pomoći našim mještanima, u okviru općinskog proračuna, da lakše prebrode ovo razdoblje pandemije – istaknula je načelnica, dodavši za kraj:

– Svima pak želim puno zdravlja i da ovo razdoblje čim prije prođe, ali da bi to bilo moguće sve vas molim da se pridržavate mjera i uputa Stožera civilne zaštite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije