OPHODNJE ZBOG KORONAVIRUSA

VATROGASCI U ČAKOVCU ‘Ne obilazimo grad jer glumimo šerife, već da zaštitimo ljude’

- Mi obilazimo jer volimo naša mjesta i gradove i želimo pomoći u kontroliranju situacije s koronavirusom - području čakovečki vatrogasci u ime svih svojih kolega

Neki građani Čakovca čude se kada njihovim ulicama nerijetko prođe vatrogasno kombi vozilo, čude se kada iz toga vozila dobiju poneko upozorenje, poruku pa i naredbu. 

Da svima približimo razlog njihove ophodnje u Čakovcu, pomogao nam je Branimir Grabar, predsjednik DVD Čakovec:

– Za ophodnje su angažirana sva dobrovoljna vatrogasna društva u Međimurju koja obilaze domicilna naselja. Konkretno za DVD Čakovec to znači da je angažirana  naša operativna postrojba  koja broji 25 članova. Naši vatrogasci su podijeljeni u grupe po dva člana te su po jedna grupa u svakoj smjeni. Na dan odrađujemo dvije smjene,  jutarnju i popodnevnu – kaže Grabar i pojašnjava:

– Smjena se sastoji od minimalno tri obilaska koji se odrađuju po procjeni grupe, trajanje i ruta. Zapovjednik DVD-a Čakovec Nikola Besedić koordinira s grupama. Na kraju obilaska se podnosi prijavak zapovjedniku o situaciji na terenu – rekao je.

DVD Čakovec obilazi veći dio grada, dok južnim dijelom obilazi DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane. 

Kako je na terenu?

– Moram napomenuti da smo imali i par “intervencija” jer smo zatekli nesavjesne građane kako igraju košarku, kako izlaze  iz zgrada i okupljaju se, te kako se nađe ekipica uz po koju limenku pivice ili nekakvog drugog pića na livadama ili Globetki.

Zanimljivi su jer svaki od spomenutih uvijek nađe neki izgovor, kao “nema nas više od pet” ili “mi smo obitelj pa se možemo družiti”.  Po nama je to izuzetno neodgovorno- kaže Branimir i poručuje:

– Ne obilazimo mi grad jer glumimo lokalne šerife i jer se nama to dopada. Mi ga  obilazimo jer ga volimo kao i naši kolege u drugim sredinama koji vole svoja mjesta, a sa željom kontroliranja situacije s koronavirusom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije