koronavirus u međimurju

JOSIP GRIVEC ‘Najviše upita odnosi se na ePropusnice, uvjeren sam da će se to brzo riješiti’

Ravnatelj čakovečke bolnice Tomislav Novinščak rekao je kako još uvijek nije vrijeme za opuštanje

Na današnjoj konfernciji za novinare na samom početku se obratio načelnik Županijskog stožera Josip Grivec.

– Stožer civilne zaštite funkcionira jako dobro, stalno smo međusobno u kontaktu. Najviše upita odnosi se na ePropusnice, svakako ima puno problema je se sustav uhodava, ali sam uvjeren da će sustav prilagoditi kako bi se što brže moglo izdavati ePropusnice.

Problem je što na propusnici nema primjerice relacije za koju se izdaje. Naši građani ako odlaze u Mađarsku na obradu zemljišta ili vinograda, moraju po povratku s pograničnom propusnicom u samoizolaciju. Taj problem rješavamo, dok sa Slovenijom imamo regulirano da se može prolaziti pomoću pograničnu propusnicu i uvjet je za nesmetano prelaženje granice.

Oni koji nemaju digitalni način za podnošenje zahtjeva za dobivanje ePropusnica, sugestija je da se obrate FINA-i u Čakovcu ili nadležnom odjelu Civilne zaštite jedinice lokalne samouprave kojoj pripadate. Darivanje krvi organizira se 20.4. u Prelog, 21. i 22.4. u Čakovcu, a za darivatelje će se pronaći način za davanje ePropusnica – rekao je Grivec.

U Međimurju je u samoizolaciji bilo 1387 osoba, 93 u karanteni, dok su samoizolaciju kršile 33 osobe.

– Zaštitne opreme imamo dovoljno, a javljaju nam se i poduzeća s donacijama. Hvala Međimurcima na pridržavanju mjera – istaknuo je Josip Grivec.

Ravnatelj čakovečke bolnice Tomislav Novinščak rekao je kako još uvijek nije vrijeme za opuštanje.

– U bolnici je formirano novo radilište koje skrbi za pacijente u samoizolaciji i za koje je nejasna epidemiološka slika, a sve kako bismo zaštitili zdravi dio bolnice. Ne oskudijevamo s opremom, zahvalio bih se Nacionalnom civilnom stožeru i Međimurskoj županiji na vrijednoj donaciji, Varaždinskoj biskupiji za medicinski uređaj i zaštitnu opremu, Hospitalija trgovini u suradnji s Alfacarom za medicinski alkohol, udruga mladih informatičara iz Strahoninca te Međimurskog informatičkog kluba pri Metalurškoj jezgri za donaciju vizira koji su sami napravili te InnerWheel klub za doniranje medicinske zaštitne opreme – istaknuo je. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije