Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
VIŠNJA SMILOVIĆ 'Molimo Međimurce koji rade vani da se ne vraćaju kući za uskrsne blagdane'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

proslavimo uskrs u srcima

VIŠNJA SMILOVIĆ 'Molimo Međimurce koji rade vani da se ne vraćaju kući za uskrsne blagdane'

- Ukoliko dođu morat će biti u samoizolaciji i to odvojeni od svojih ukućana i neće moći uživati u blagdanu - rekla je

Epidemiologinja Višnja Smilović na konferenciji za novinare Županisjkog Stožera poslala je poruku i apel građanima koji rade u inzemstvu a planiraju dolazak kući za uskrsne blagdane.

- Molimo sve hrvatske građane koji rade u inozemstvu, a vraćaju se za Uskršnjih blagdana, preporučujemo i molimo ih da se ne vraćaju. Ako se vrate, morat će biti u strogoj samoizolaciji, odvojeni u sobama od svojih obitelji. Naši građani na radu u inozemstvu, dolaze iz zemlje visoke zaraze Covidom-19, iako nemaju simptome odnosno asimptomatski su, mogu klice prenijet na svoju obitelj i bližnje, a da to neće niti znati - rekla je epidemiologinja Smilović te dodala da će, ukoliko dođu, morati biti u samoizolaciji i to odvojeni od svojih ukućana i neće moći uživati u blagdanu.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač nadovezala se na starije osobe koje provode svoj život u domovima za starije i nemoćne da bi rado uskršnje praznike proveli sa svojim bližnjima u njihovim domovima, ali ovo je vrijeme krize.

- Preporučamo svima da Uskrs proslave u svojim srcima sa svojim bližnjima i da se starije osobe ne puštaju kući - istaknula je te apelira da se najugroženija skupina ne ugrožava.

picture
 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!