DOMAĆE JE DOMAĆE

ČAKOVEČKI PLAC ŽIVNUO Proradile zatvorene trgovine, baš fale kumice koje su duša tržnice

Posjetili smo jutros čakovečki plac i uvjerili se da građani mogu sada kupiti meso, mliječne proizvode, jaja i druge domaće proizvode koji se prodaju u zatvorenim objektima. No, kumica nema....

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 27. ožujka 2020. donio je Odluku o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19. 

Ovom Odlukom se, za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19, iznimno od Odluke o mjeri obustave rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju djelatnosti, zbog osiguranja opstojnosti hrvatske proizvodnje i nužne opskrbe potrošača, dopušta, uz pridržvanje strogih mjera socijalnog distanciranja, rad zatvorenih objekata u sastavu tržnica (prodavaonice i kiosci) u kojima se prodaje:  hrana, higijenski artikli, lijekovi, veterinarsko-medicinski proizvodi, poljoprivredni lijekovi i  hrana za životinje.

Ova odluka odnosi se i na rad tržnica koje su čvrsti i u potpunosti zatvoreni objekti u kojima se prodaju proizvodi u prodavaonicama i kioscima. Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju tržnicama i kojima se ovom odlukom dopušta rad dužne su, osim općih mjera i uputa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Posjetili smo jutros čakovečki plac i uvjerili se da građani mogu sada kupiti meso, mliječne proizvode, jaja i druge domaće proizvode koji se prodaju u zatvorenim objektima. Mještani su se pridržavali razmaka i strpljivo čekali svoj red.

Štandovi s kumicama bili su prazni jer nemaju dozvolu za ras, pa nije bilo svježeg voća i povrća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije