PANDEMIJA KORONAVIRUSA

BRINU ZA MJEŠTANE Općina Kotoriba kupila 1.000 zaštitnih maski, volonteri ih dijelili starijim ljudima koji žive sami

Načelnik Ljubomir Grgec zahvalio je volonterima na dobrom djelu i izdvojenom vremenu, a ostale mještane koji nemaju maski, pozvao je da dođu u nedjelju, 29. ožujka ispred vatrogasnog doma gdje će se u vremenu od 10 do 12 sati dijeliti zaštitne maske

U cilju zaštite građana u ovim teškim vremenima, Općina Kotoriba u suradnji sa  Stožerom civilne zaštite Općine Kotoriba kupila je 1.000 zaštitnih maski. Dio je već podijeljen članovima DVD-a Kotoriba koji svakodnevno obilaze mjesto i utvrđuju na terenu da li se krše mjere koje su na snazi, a maske su dobili i članovi Stožera civilne zaštite.

>>> Sve informacije, savjete, pitanja i ostalo o koronavirusu pogledajte klikom ovdje!

U subotu, 28. ožujka volonteri, njih 13 iz općinskih udruga, rasporedilo se mjestom kako bi posjetili domaćinstva starija od 65 godina, a koja u svojoj obitelji nemaju mlađih članova. Uz lijepe riječi podrške i ponuđenoj pomoći ako zatreba, volonteri su svakome od njih poklonili masku.

Kako saznajemo od načelnika Stožera Robertija Ujlakija ukupno je za 200-tinjak takvih obitelji podijeljeno 350 maski. Uz maske, volonteri su im uručili i letke s detaljima oko izdavanja prospusnica i važnim telefonskim brojevima koji se odnose na koronavirus i sve dežurne službe. Isto tako su ih pozvali da ne napuštaju svoje domove te da se pridržavaju dodnesnih mjera. 

Načelnik Ljubomir Grgec zahvalio je volonterima na dobrom djelu i izdvojenom vremenu, a ostale mještane koji nemaju maski, pozvao je da dođu u nedjelju, 29. ožujka ispred vatrogasnog doma gdje će se u vremenu od 10 do 12 sati dijeliti zaštitne maske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije