Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
NINO MARĐETKO 'U Međimurju je 155 poduzetnika podnijelo zahtjev za odgodu plaćanja poreza'
eMedjimurje

porezna uprava čakovec

NINO MARĐETKO 'U Međimurju je 155 poduzetnika podnijelo zahtjev za odgodu plaćanja poreza'

Prolongirani dug neće se naplatiti odjednom, nego će se moći naplatiti u ratama kroz 24 mjeseca, bez kamata.

U Međimurskoj županiji 155 poduzetnika podnijelo je zahtjev za odgodu plaćanja poreza, saznali smo u čakovečkoj podružnici Porezne uprave.

- Da, 155 poduzetnika za sad je podnijelo zahtjev za odgodu plaćanja poreza. Ovo nam je sad prioritetni posao te svatko tko podnese zahtjev, odgovor može očekivati u vrlo kratkom roku. Za sad smo odobrili 43 zahtjeva, ostali su u obradi, a novi pristižu - rekao nam je Nino Marđetko, pročelnik čakovečkog ureda Porezne uprave.

Marđetko nam je rekao kako dug poduzetnika do 200,00 kuna poreznoj upravi ipak nije prepreka za podnošenje zahtjeva za aktiviranje Vladine mjere odgode poreza i doprinosa za poduzetnike pogođene posljedicama epidemije koronavirusa.

>>> Sve informacije, savjete, pitanja i ostalo o koronavirusu pogledajte klikom ovdje!

- Zahtjev za odgodom plaćanja poreznoj pravi mogu podnijeti i poduzetnici koji u trenutku podnošenja imaju i veći od ovog zanemarivog iznosa, jer će im se izaći u susret i dati prilika da taj dospjeli dug podmire i tako steknu uvjete za korištenje mjere, istaknuo je.

Marđetko apelira da se zahtjevi šalju putem sustava e-porezna klikom OVDJE te putem njihovog virtualnog savjetnika odnosno poveznice 'Pišite nam' na stranicama Porezne uprave klikom OVDJE.

- Fizički kontakt izbjegavamo radi zdravstvene sigurnosti svih nas - istaknuo je te napomenuo kako je ova mjera donesena da oni poduzetnici koji su bili likvidni u poslovanju, na ovaj način to i ostanu.

Prolongirani dug neće se naplatiti odjednom, nego će se moći naplatiti u ratama kroz 24 mjeseca, bez kamata.

Uvjeti koji su još potrebni su da u samom zahtjevu morate dokazati pokazatelje nemogućnosti plaćanja poreza, odnosno morate navesti pad prometa u ožujku u odnosu na isti mjesec 2019. ili pak opisati i obrazložiti zašto očekujete pad prometa u sljedeća tri mjeseca te se prošle godine imali prihode do 7,5 milijuna kuna pod uvjetom da vam je porez obračunat prema izdanim računima.

Napomenimo i to da se zahtjev za odgodu plaćanja može podnijeti i telefonski 040 371 200. Radi se službena zabilješka.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!