Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
TENISAČI PORUČILI PREMIJERU 'Ni treneri ne bi trebali ostati bez posla'
Marko Lukunic/Pixsell

'i oni trebaju potporu'

TENISAČI PORUČILI PREMIJERU 'Ni treneri ne bi trebali ostati bez posla'

Kratka anketa među ostalim sportskim savezima pokazala je da i oni podržavaju inicijativu Hrvatskog teniskog saveza

Vezano uz mjere pomoći gospodarstvu koje je donijela Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski teniski savez pokrenuo je inicijativu (prije svega prema Vladi i Središnjem uredu za šport) da se potpora odobri i određenim neprofitnim organizacijama (prije svega klubovima), kako bi se, među ostalim, sufinancirao trošak rada stručnog osoblja, osobito trenera.

>>> Sve informacije, savjete, pitanja i ostalo o koronavirusu pogledajte klikom ovdje!

- Hrvatski teniski savez, koji okuplja više od 120 registriranih klubova, uputio je zahtjev predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću i Središnjem državnom uredu za šport, za hitnim postupkom donošenja mjera za očuvanje radnih mjesta u sportskim udrugama kao neprofitnim organizacijama. Paketom mjera koji je već prihvaćen nije predviđeno sufinanciranje troškova rada trenera i ostalog osoblja u sportskim klubovima registriranima kao udruge građana - stoji u tekstu inicijative koji je potpisala predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

- Tražimo da Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao nositelj potpore, u spomenute mjere uključi i stručno osoblje, prije svega trenere, te da Središnji državni ured, u suradnji s nacionalnim sportskim savezima, osigura očuvanje radnih mjesta u sportu. Jasno je da je u ovoj kriznoj situaciji izazvanoj epidemijom koronavirusa, njima onemogućena djelatnost.  Nadamo se da će Vlada što prije razmotriti naš zahtjev za očuvanjem radnih mjesta i u sportu kako bi se spriječila sociološka neravnoteža - objašnjava gospođa Babić.

Kratka anketa među sportskim savezima koji djeluju na području Grada Zagreba (gimnastičkom, plivačkom, vaterpolskom, atletskom...), a tako je i u drugim gradovima, pokazala je da i svi oni podržavaju inicijativu Hrvatskog teniskog saveza. Zajedno ističu: ni treneri ne bi trebali ostati bez posla, i oni trebaju potporu!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!