Vijesti / Koronavirus u Međimurju
Koronavirus u Međimurju
OPĆINA ŠTRIGOVA Načelnik Stanislav Rebernik donio važne odluke za život građana
Terca Art

protiv koronavirusa

OPĆINA ŠTRIGOVA Načelnik Stanislav Rebernik donio važne odluke za život građana

Preporučuje se obavljanje pokopa pokojnika u krugu obitelji, a građane se moli da uvaže tu preporuku

U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 na području Općine Štrigova te podizanja spremnosti svih službi koje su pod direktnom ili indirektnom ingerencijom Općine Štrigova, općinski načelnik Stanislav Rebernik nalaže:

'Na području Općine Štrigova do daljnjeg, a najkasnije do 15. travnja 2020. godine odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i u zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi.

Jedinstveni upravni odjel Općine Štrigova do daljnjeg, a najkasnije do 15. travnja 2020. godine neće izdavati rješenja o korištenju javnih površina za održavanje bilo kakvih događaja ili manifestacija. Nalaže se privremeno zatvaranje zajedničkih prostora koje za svoj rad koriste udruge te društveni i vatrogasni domovi na administrativnom području Općine Štrigova.

Preventivno se za korištenje zatvaraju svi otvoreni i zatvoreni sportski objekti, dvorane, sportski tereni i igrališta koji su u vlasništvu ili pod upravljanjem Općine Štrigova. Preporuča se ograničavanje ulaska trećih osoba u objekte Dječjih vrtića koji su u privatnom vlasništvu, a nalaze se na području Općine Štrigova. Preporučuje se obavljanje pokopa pokojnika u krugu obitelji, a građane se moli da uvaže tu preporuku.Općinska uprava Općine Štrigova ograničava izravan rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona 851-039 ili 099 7358111, pošte ili e-maila: opcina.strigova@ck.t-com.hr.

Službenici i namještenici Općinske uprave, dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučivati građanima odnosno strankama s kojima su u komunikaciji. Privremeno se ograničavaju odlasci na službeni put zaposlenika Općine Štrigova.

Preporučuje se svim građanima Općine Štrigova da je što je moguće manje koriste usluge ordinacije opće/obiteljske medicine u Štrigovi radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze. Svoje liječnike možete kontaktirati putem telefona.Mole se svi građani Općine Štrigova da prate obavijesti nacionalnih, županijskih i općinskih Stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te da se pridržavaju uputa i preporuka koje se izdaju. Mole se građani da do daljnjeg ograniče svoje kretanje te da bez prijeke potrebe ne putuju izvan Općine Štrigova i Međimurske županije, a pogotovo ne u inozemstvo.

Pozivaju se građani Općine Štrigova, koji su zbog poslovnih ili privatnih razloga u proteklih 14 dana boravili u virusom zahvaćenim zonama, a nemaju povišenu temperaturu ili ne kašlju, da postupe savjesno i odgovorno te da se u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu na broj telefona (098/55 88 11) ili na službu 112. Osobe koje su zbog poslovnih ili privatnih razloga u proteklih 14 dana boravile u virusom zahvaćenim zonama, a koje kašlju i/ili imaju povišenu temperaturu, imaju obvezu žurno se telefonski javiti svom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa.Nalaže se osobama kojima je izdano Rješenje Državnog inspektorata i naređena kućna karantena radi sumnje na COVID-19 da se iste obavezno pridržavaju. Općina Štrigova će sve relevantne informacije vezane uz postupanja radi sprječavanja širenja Covid-19 virusa, objavljivati na mrežnim stranicama Općine Štrigova te putem medijskih objava.'

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!