protiv koronavirusa

OPĆINA ŠTRIGOVA Načelnik Stanislav Rebernik donio važne odluke za život građana

Preporučuje se obavljanje pokopa pokojnika u krugu obitelji, a građane se moli da uvaže tu preporuku

U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 na području Općine Štrigova te podizanja spremnosti svih službi koje su pod direktnom ili indirektnom ingerencijom Općine Štrigova, općinski načelnik Stanislav Rebernik nalaže:

‘Na području Općine Štrigova do daljnjeg, a najkasnije do 15. travnja 2020. godine odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i u zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi.

Jedinstveni upravni odjel Općine Štrigova do daljnjeg, a najkasnije do 15. travnja 2020. godine neće izdavati rješenja o korištenju javnih površina za održavanje bilo kakvih događaja ili manifestacija. Nalaže se privremeno zatvaranje zajedničkih prostora koje za svoj rad koriste udruge te društveni i vatrogasni domovi na administrativnom području Općine Štrigova.

Preventivno se za korištenje zatvaraju svi otvoreni i zatvoreni sportski objekti, dvorane, sportski tereni i igrališta koji su u vlasništvu ili pod upravljanjem Općine Štrigova. Preporuča se ograničavanje ulaska trećih osoba u objekte Dječjih vrtića koji su u privatnom vlasništvu, a nalaze se na području Općine Štrigova. Preporučuje se obavljanje pokopa pokojnika u krugu obitelji, a građane se moli da uvaže tu preporuku.

Općinska uprava Općine Štrigova ograničava izravan rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona 851-039 ili 099 7358111, pošte ili e-maila: opcina.strigova@ck.t-com.hr.

Službenici i namještenici Općinske uprave, dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučivati građanima odnosno strankama s kojima su u komunikaciji. Privremeno se ograničavaju odlasci na službeni put zaposlenika Općine Štrigova.

Preporučuje se svim građanima Općine Štrigova da je što je moguće manje koriste usluge ordinacije opće/obiteljske medicine u Štrigovi radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze. Svoje liječnike možete kontaktirati putem telefona.

Mole se svi građani Općine Štrigova da prate obavijesti nacionalnih, županijskih i općinskih Stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te da se pridržavaju uputa i preporuka koje se izdaju. Mole se građani da do daljnjeg ograniče svoje kretanje te da bez prijeke potrebe ne putuju izvan Općine Štrigova i Međimurske županije, a pogotovo ne u inozemstvo.

Pozivaju se građani Općine Štrigova, koji su zbog poslovnih ili privatnih razloga u proteklih 14 dana boravili u virusom zahvaćenim zonama, a nemaju povišenu temperaturu ili ne kašlju, da postupe savjesno i odgovorno te da se u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu na broj telefona (098/55 88 11) ili na službu 112. Osobe koje su zbog poslovnih ili privatnih razloga u proteklih 14 dana boravile u virusom zahvaćenim zonama, a koje kašlju i/ili imaju povišenu temperaturu, imaju obvezu žurno se telefonski javiti svom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa.

Nalaže se osobama kojima je izdano Rješenje Državnog inspektorata i naređena kućna karantena radi sumnje na COVID-19 da se iste obavezno pridržavaju. Općina Štrigova će sve relevantne informacije vezane uz postupanja radi sprječavanja širenja Covid-19 virusa, objavljivati na mrežnim stranicama Općine Štrigova te putem medijskih objava.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije