Vijesti / Koronavirus - Pitanja i odgovori
Koronavirus - Pitanja i odgovori
'KAD ĆE SE UKINUTI SAMOIZOLACIJA?' Nacionalni stožer: 'Ljubazno Vas molimo za strpljenje'
Igor Kralj/PIXSELL

ČITATELJ NEZADOVOLJAN ODGOVOROM

'KAD ĆE SE UKINUTI SAMOIZOLACIJA?' Nacionalni stožer: 'Ljubazno Vas molimo za strpljenje'

- Nikakvi konkretni odgovori na moja pitanja. Katastrofa - napisao nam je čitatelj koji je Nacionalnom stožeru poslao upit o tome kad će se ukinuti samoizolacija za dnevne migrante

Jedno od najčešćih pitanja koje se pojavljuje posljednjih dana je kada će se ukinuti obvezna samoizolacija i zašto se ona, primjerice, primjenjuje na dnevne migrante, a ne i neke druge osobe koje dnevno kontaktiraju s velikim brojem ljudi. Jedan od naših čitatelja imao je nekoliko pitanja na tu temu, pa ih je, osim nama, proslijedio i Nacionalnom stožeru.

- Jedan sam od radnika koji rade u Sloveniji i dnevni sam migrant, pa imam za Vas par pitanja.  Zašto mi 'dnevni migranti' još moramo biti u samoizolaciji do daljnjega? Zašto RH policija koja radi na granici nije u samoizolaciji? Zašto svaki dan moramo čekati na granici i davati brojeve telefona. Zašto mi onda imamo osobne iskaznice jer koliko sam informiran na osobnoj iskaznici bi se trebali nalaziti svi potrebni podaci? Zašto RH policija više ne koristi zaštitne rukavice i masku? Unazad više od tjedan dana što prelazim granicu normalno dajem svoju osobnu iskaznicu policajcu u ruke i vraća mi ju nazad bez zaštitnih rukavica. Po čemu smo mi onda u samoizolaciji, jer po takvome mi uopće nismo izolirani. Po takvome što će nam onda samoizolacija?

U Sloveniji su počeli otvarati trgovine i kafiće, pa i u Hrvatskoj od sutra počinje popuštanje mjera. I onda, po čemu bi mi bili u samoizolaciji? Na ovo pitanje mi dnevni migranti se osjećamo diskriminirano. Mi isto živimo i imamo neke obveze koje moramo napraviti izvan kuće. Na primjer, slomio mi se zub, još malo i doći će do upale, bol neizdrživa. I što ja sad mogu po tom pitanju napraviti budući da sam još u samoizolaciji i potreban mi je hitni pregled stomatologa? Molim odgovore na moja pitanja - napisao je čitatelj.
  
Odgovor koji je dobio, na njegovo razočaranje, bio je mnogo manje konkretan nego što je želio.

- Poštovani/a, ljubazno Vas molimo za strpljenje. S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, mjere se postepeno ublažavaju, pa preporučamo da redovito pratite dnevna priopćenja Stožera CZ RH. Sve promjene/obveze/odluke Vezano uz predmetno pitanje bit će javno dostupne kad će biti donesene - stoji u odgovoru Stožera CZ RH.

Reakcija našeg čitatelja na ovakav odgovor Nacionalnog stožera bila je kratka.

- Znači, nikakvi konkretni odgovori na moja pitanja. Katastrofa - napisao je.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!