Vijesti / Kaj se fino peče?
Kaj se fino peče?
ANICA VARGA Dva po dva, i eto ti ukusnog kolača!
E.M.

KAJ SE FINO PEČE?

ANICA VARGA Dva po dva, i eto ti ukusnog kolača!

Odličan desert bez puno muke

Udruga sportske rekreacije Sport za sve Mursko Središće već više od četvrt stoljeća provodi razne sportsko rekreacijske aktivnosti za sve strukture i dobne skupine građana, nastojeći da im sportsko-rekreacijski sadržaji postanu životna potreba i svakodnevna navika.

Marljive članice Udruge rado se uključuju u brojne manifestacije na području grada Mursko Središće, od Božićnog sajma, preko gradskog kotlića, pa sve do Fašnika i Murske alke. Nedavno su se tako priključile Sajmu domaćih proizvoda koji je početkom srpnja održan na šetnici svete Barbare. U moru brojnih delicija vrijedne su članice pripremile dizane kolače, klipiće, štruce, kolače s kukuruznim ili pak kokosovim brašnom, orasima, makom...

Tajnica Udruge Anica Varga s nama je rado podijelila recept za jednostavan i sočan kolač neobičnog naziva 'Sve po dva'.

- 'Sve po dva' je brzinski biskvitni kolač. Nije zahtjevan za pripremu jer se svi sastojci pomiješaju i stave u pećnicu. U zdjeli izmiješajte 2 jaja te dodate 200 g šećera, 200 ml ulja, 200 ml mlijeka, 200 g grisa, 200 g brašna, 200 g mljevenih oraha, 2 naribane jabuke, 2 praška za pecivo i 2 vanilin šećera. Smjesu izlijete u nauljen i pobrašnjen lim. Peče se oko pola sata, a kad je kolač pečen premažete ga marmeladom i posipate nasjeckanim orasima, podijelila je s nama vedra i vesela Anica te dodala da je recept pronašla na internetu.

Za bolju aromu u kolač možete dodati mljeveni cimet ili pak žličicu ruma!

Sastojci:

- 2 jaja

- 200 g šećera

- 200 ml ulja

- 200 ml mlijeka

- 200 g grisa

- 200 g brašna

- 200 g mljevenih oraha

- 2 naribane jabuke

- 2 praška za pecivo

- 2 vanilin šećera

 

 

Najnovije

Reci što misliš!