Vijesti / Kaj se fino peče?
Kaj se fino peče?
KOLAČ NA METRE Jednostavan i izdašan biskvitni kolač za brojne ukućane
MH

KAJ SE FINO PEČE?

KOLAČ NA METRE Jednostavan i izdašan biskvitni kolač za brojne ukućane

Uskrs je blagdan kad se oko stola okupi cijela obitelj. Vrijeme je to blagovanja ukusnih jela, ali i pripreme raznih vrsta kolača

Domaćice rado pripreme i po nekoliko vrsta -suhih i kremastih. Među jednostavnije kremaste kolače svakako se ubraja 'kolač na metre' – jednostavan za pripremu, ne iziskuje obilje namirnice, a rezultat je zaista izdašan metarski kolač.

Najprije je potrebno pripremiti biskvit. U zdjeli umutite sve sastojke za biskvit te smjesu podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio smjese dodajte kakao. U rebrastom kalupu ispecite najprije jedan biskvit, a potom i drugi. Izvadite ih van iz kalupa i pričekajte da se ohlade. Za to vrijeme pripremite kremu za filanje. Zakuhajte mlijeko te u njega postepeno dodajte šećer, puding od vanilije i na kraju maslac. Biskvit režite na šnite te svaku šnitu premažite kremom. Na kraju kolač prelite čokoladnom glazurom. Ostavite ga da odstoji preko noći da se svi sastojci sjedine, narežite ukoso i poslužite najdražima. U slast!

Sastojci za biskvit:

- 4 jaja

- 250 g šećera

- 300 g brašna

- 150 ml vode

- 200 ml ulja

- prašak za pecivo

- vanilin šećer

- malo kakaa
 

Sastojci za kremu:

- 300 ml mlijeka

- 250 g šećera

- puding od vanilije

- 250 g maslaca

Najnovije

Reci što misliš!