KAJ SE FINO PEČE

DONOSIMO RECEPT Isprobajte jednostavan desert u kombinaciji s jestivim cvijećem

Mnogima se čini da je jestivo cvijeće moderni hit koji se u kulinarstvu pojavio u proteklih nekoliko godina, ali istina je potpuno suprotna. Cvijeće je na tanjuru prisutno stotinama godina, posebno u nekim egzotičnim kuhinjama, poput azijskih. Jestivo cvijeće odlično se slaže uz razne vrste deserata, a ovaj put isprobajte ga u kombinaciji s brzim i jednostavnim kolačem.

Ovaj zanimljiv recept donosimo u suradnji s Diskontom Stanić.

Sastojci: 

TIJESTO:

  • 4 jaja sobne temperature
  • 2 žlice  šećera
  • 2 pudinga od jagoda

SIRUP:

  • 40 g šećera
  • 100 ml vode
  • 2 žlice limunovog soka

KREMA:

  • 250 ml slatkog vrhnja (vrlo hladnog)
  • 1/2 šalice šećera u prahu
  • 250 g mascarponea
  • 125 g krem sira Philadelphia

PRIPREMA:
  • Dno 2 kalupa s oprugom promjera 22 cm obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke dok ne postanu čvrsti, a zatim dodajte žlicu šećera, cijelo vrijeme temeljito miješajući. Postupno dodajte žumanjke miješajući velikom brzinom dok smjesa značajno ne poveća svoj volumen.
  • Dodajte pudinge (po mogućnosti kroz cjedilo). Lagano promiješajte lopaticom ili kratko miješajte na slabijom brzinom miksera. Smjesu ravnomjerno stavite u oba kalupa i pecite 15 minuta.
  • Pripremite sirup. Prokuhajte šećernu vodu, dodajte sok od limuna i pustite da se ohladi.
  • Kalupima 10 cm (ili čašama), izrežite 4 male torte.
  • Kremu istucite mikserom dok ne postane čvrsta (velikom brzinom), a zatim dodajte žlicu šećera u prahu, cijelo vrijeme miješajući. Stavite obje vrste sira u drugu posudu i kratko miješajte na maloj brzini dok ne postane glatko. Žlicom ili mikserom sjedinite smjesu sa šlagom.

Ohladite u hladnjaku.

Ukras: Jestivo cvijeće.

Philadelphia krem sir potražite u Diskontu Stanić, Preloška ulica 38, Čakovec, po odličnoj akcijskoj cijeni od 1,89 €. Istraži i ostatak akcijske ponude OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije