KAJ SE FINO PEČE?

LAŽNE KREMŠNITE Zagrebačke kremšnite sa šlagom i keksima gotove za pola sata

Ukusni i kremasti kolač koji osvaja svakoga

Ako ste ljubitelj kremastih kolača onda sigurno volite i
kremšnite. Pored samoborskih i zagrebačke kremšnite imaju svoje
poklonike, a za njihovu što bržu pripremu kore lisnatog tijesta
možete zamijeniti keksima.  

Kod pripremanja kremšnita najvažnija je krema koja čini
veći dio kolača, a za koju možete naići na nekoliko recepata. Ovo
je jedan od njih. U loncu izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer.
Dodajte mlijeko, vrećicu pudinga od vanilije i oštro brašno te
dobro izmiksajte. Smjesu kuhajte na laganoj vatri dok se ne
zgusne, a potom ju skinite s vatre i u nju umiksajte
maslac. 

U visoki kalup za kolače posložite Petit kekse koje ste
prethodno namočili u toplo mlijeko. Na njih izlijete žutu kremu,
šlag te na kraju zalijete rastopljenom ili naribanom čokoladom.
Kremšnite ostavite u hladnjaku da se rashlade. U slast!

Sastojci:

– 6 jaja

– 70 g šećera

– vanilin šećer

– 1 l mlijeka

– puding od vanilije

– 100 g oštrog brašna

– 125 g maslaca

– Petit keksi

– vrhnje za šlag

– čokolada za kuhanje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije