Vijesti / Kaj se fino peče?
Kaj se fino peče?
DRAGICA GOLUB Bajadera rađena po domaćem receptu
MH

KAJ SE FINO PEČE?

DRAGICA GOLUB Bajadera rađena po domaćem receptu

Bajadera s oblatnima vrlo je ukusna i brzo gotova

Gotovo da nema događaja ili manifestacije na području Općine Nedelišće, a koji nije popraćen članicama Udruge žena. Tako su se vrijedne ženice i ovaj tjedan rado odazvale 60. obljetnici proslave proglašenja platane zaštićenim spomenikom parkovne arhitekture. Zadužene za okrjepu za sudionike obilježavanja pripremile su tople napitke, ali i male slatke zalogajčiće. U šarolikoj lepezi razno-raznih kolača za oko nam je zapela domaća bajadera.

Umirovljenica Dragica Golub, aktivna članica spomenutog društva, majstorica je za pripremu domaće bajadere, ukusnog i sočnog kolača. S nama je podijelila recept te nam otkrila da uživa u pripremi kolača za razne prigode i događaje na kojima sudjeluje sa članicama Društva.

- Recept je jednostavan. Ništa se ne peče, već se koriste oblatne koje filate sa dvije-tri smjese, ovisno o ukusima. Za filanje odnosno kremu prokuham maslac, šećer i kekse te dodam mljevene orahe. U pola smjese možete staviti kakao, da bude tamnija. Kad ste gotovi s filanjem ostavite kolač da odstoji nekoliko sati, najbolje preko noći, i spreman je za rezanje. Sama priprema nije zahtjevna, treba samo dobra volja, otkrila nam je Dragica.

U nastavku pak vam donosimo recept za bajadere s oblatnima filane s dvije smjese.

Sastojci:

- paket oblatnih

Prva smjesa:

- 3 dl vode

- 200 g šećera

- 125 g maslaca

- 300 g mljevenih keksa

Druga smjesa:

- 3 dl vode

- 200 g šećera

- 125 g maslaca

- 30 dag mljevenih oraha

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Najnovije

Reci što misliš!