Vijesti / Kaj se fino peče?
Kaj se fino peče?
KAROLINA HRŽENJAK Breskvice rađene po receptu starom 52 godine
MH

KAJ SE FINO PEČE?

KAROLINA HRŽENJAK Breskvice rađene po receptu starom 52 godine

Recept za breskvice dobila je od babice kad se porađala

Na nedavno održanom blagdanskom sajmu u najsjevernijem hrvatskom gradu svoje su delicije predstavile i članice Društva žena Mursko Središće. Karolina Hrženjak, aktivna članica spomenutog društva, bila je zadužena za pripremu breskvica, ukusnog i sočnog kolača. S nama je podijelila recept star više od pet desetljeća te nam otkrila da uživa u pečenju kolača za razne prilike i događaje na kojima sudjeluje Društvo žena Mursko Središće.

- Umutite jaja, šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo te smjesu stavite u frižider najmanje na dva sata. Prema potrebi, doda se još brašna, da ne bude premekano, a ni pretvrdo, kako bi lakše mogli oblikovati kuglice, rekla nam je Karolina.

- Kad se kuglice ispeku iskrojite ih iznutra. Isječke izmiješate s margarinom, rumom, dvije žlice šećera i tri rebra čokolade. Dobivenim filom spajate polovice koje kasnije obojite jestivom bojom, dodala je.

- Recept je star 52 godine. Kad sam rađala sina babica mi je donijela breskvice, dopale su mi se i tražila sam recept, otkrila nam je ova aktivna umirovljenica.

Sastojci:

- 4 jaja

- 2 kavske šalice šećera

- 1 dl ulja

- 6 žlica brašna

- prašak za pecivo

Za punjenje:

- isječci od kuglica

- margarin

- rum

- dvije žlice šećera

- tri rebra čokolade

- jestiva boja

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Najnovije

Reci što misliš!