KAJ SE FINO PEČE?

KAROLINA HRŽENJAK Breskvice rađene po receptu starom 52 godine

Recept za breskvice dobila je od babice kad se porađala

Na nedavno održanom blagdanskom sajmu u najsjevernijem hrvatskom gradu svoje su delicije predstavile i članice Društva žena Mursko Središće. Karolina Hrženjak, aktivna članica spomenutog društva, bila je zadužena za pripremu breskvica, ukusnog i sočnog kolača. S nama je podijelila recept star više od pet desetljeća te nam otkrila da uživa u pečenju kolača za razne prilike i događaje na kojima sudjeluje Društvo žena Mursko Središće.

– Umutite jaja, šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo te smjesu stavite u frižider najmanje na dva sata. Prema potrebi, doda se još brašna, da ne bude premekano, a ni pretvrdo, kako bi lakše mogli oblikovati kuglice, rekla nam je Karolina.

– Kad se kuglice ispeku iskrojite ih iznutra. Isječke izmiješate s margarinom, rumom, dvije žlice šećera i tri rebra čokolade. Dobivenim filom spajate polovice koje kasnije obojite jestivom bojom, dodala je.

– Recept je star 52 godine. Kad sam rađala sina babica mi je donijela breskvice, dopale su mi se i tražila sam recept, otkrila nam je ova aktivna umirovljenica.

Sastojci:

– 4 jaja

– 2 kavske šalice šećera

– 1 dl ulja

– 6 žlica brašna

– prašak za pecivo

Za punjenje:

– isječci od kuglica

– margarin

– rum

– dvije žlice šećera

– tri rebra čokolade

– jestiva boja

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije