KAJ SE FINO PEČE?
GRETA ŠOPAR Članica Udruge 'Vredne roke' iz Dragoslavca s nama je podijelila recept za ušećerene jabuke
Ušećerene jabuka prava su blagdanska poslastica
Blagdanski stolovi ovih dana obiluju raznim desertima, tradicijskim kolačima, ali i ukusnim slasticama koje plijene pažnju svojim atraktivnim izgledom i opojnim mirisom. Jedna od tih slastica su i ušećerene jabuke koje su pripremile marljive članice Udruge „Vredne roke” iz Dragoslavca. Recept je s nama podijelila Greta Šopar, dugogodišnja članica Udruge.
- Jabuke operete, ispolirate ih da se sjaje i stavite u hladnjak. Za to vrijeme ukuhate 2 decilitra vode u koju stavite kilogram šećera, boju za kolače te malo arome jagode i malo ruma. Kuhate dok se ne karamelizira. Kad je smjesa gotova u nju umačete jabuke, pojasnila nam je Greta.
- Tako umočene jabuke stavite na ravnu podlogu da se stvrdnu. Obično koristim lim prekrit papirom za pečenje. Kad se jabuke ohlade nabodete ih na štapiće, dodala je Greta.
- Jabuke su svježe, ne peku se, rekla je naša sugovornica te otkrila da ih po ovom jednostavnom receptu priprema još od srednjoškolskih dana.
Sastojci:
- jabuke
- 2 dl vode
- 1 kg šećera
- crvena boja za kolače
- aroma jagode
- malo roma
-
Ručnike biste trebali prati same, bez druge odjeće...
-
Sve članice Pre-komove grupacije sada su dio mreže Zero Waste. A novi podaci pokazuju da je Pre-kom i dalje nacionalni lider u gospodarenju komunalnim otpadom.
-
- Podignimo svijest o cerebrovaskularnim bolestima kod žena - kažu iz Srednje škole Čakovec
-
Cijelo selo našlo se pred važnom odlukom - prepisati nogometni klub na Općinu Nedelišće ili ne?
-
Usporedno sa sanacijom otpada postavlja se i videonadzor koji bi trebao biti u funkciji kroz nekoliko mjeseci
Reci što misliš!