Vijesti / Kaj se fino peče?
Kaj se fino peče?
GRETA ŠOPAR Članica Udruge 'Vredne roke' iz Dragoslavca s nama je podijelila recept za ušećerene jabuke
TZ Grada Čakovca, M.N. Hranjec

KAJ SE FINO PEČE?

GRETA ŠOPAR Članica Udruge 'Vredne roke' iz Dragoslavca s nama je podijelila recept za ušećerene jabuke

Ušećerene jabuka prava su blagdanska poslastica

Blagdanski stolovi ovih dana obiluju raznim desertima, tradicijskim kolačima, ali i ukusnim slasticama koje plijene pažnju svojim atraktivnim izgledom i opojnim mirisom. Jedna od tih slastica su i ušećerene jabuke koje su pripremile marljive članice Udruge „Vredne roke” iz Dragoslavca. Recept je s nama podijelila Greta Šopar, dugogodišnja članica Udruge.

- Jabuke operete, ispolirate ih da se sjaje i stavite u hladnjak. Za to vrijeme ukuhate 2 decilitra vode u koju stavite kilogram šećera, boju za kolače te malo arome jagode i malo ruma. Kuhate dok se ne karamelizira. Kad je smjesa gotova u nju umačete jabuke, pojasnila nam je Greta.

- Tako umočene jabuke stavite na ravnu podlogu da se stvrdnu. Obično koristim lim prekrit papirom za pečenje. Kad se jabuke ohlade nabodete ih na štapiće, dodala je Greta.

- Jabuke su svježe, ne peku se, rekla je naša sugovornica te otkrila da ih po ovom jednostavnom receptu priprema još od srednjoškolskih dana.

Sastojci:

- jabuke

- 2 dl vode

- 1 kg šećera

- crvena boja za kolače

- aroma jagode

- malo roma

Najnovije

Reci što misliš!