DONOSIMO RECEPT

KAJ SE FINO PEČE? Mramorni kuglof – ukusan i prozračan kolač prošaranog izgleda

Mramorni kuglof za vaš blagdanski stol

Mramorni kuglof je kolač koji će zasladiti i uljepšati vaš
blagdanski stol. Stoga vam u  današnjoj rubrici “Kaj se fino
peče?” donosimo recept za ovaj ukusan i prozračan kolač
prošaranog izgleda koji postižete naizmjeničnim miješanjem
svjetlije i tamnije smjese. 

>> KAJ SE FINO PEČE? Mramorni kuglof – ukusan i prozračan kolač prošaranog izgleda

Umutite jaja, šećer i omekšali maslac. Tome postepeno
dodate mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo i dobro
izmiksate. Smjesu podijelite na dva dijela. Jedan dio ostavite
kakav je, žuti, a u drugi dio stavite kakao u prahu i malo ruma.
Smjese naizmjence dolijevajte u kalup za kuglof kojeg ste
prethodno namastili i pobrašnili. Peče se oko 45 minuta na 200
stupnjeva. Kad se ohladi možete ga posipati šećerom u prahu.
Narežite ga i poslužite najmilijima! 

Sastojci:

– 4 jaja

– 200 g šećera

– 120 g omekšalog maslaca

– 10 žlica mlijeka

– 3 žlice ulja

– 280 g oštrog brašna

– prašak za pecivo

– 2-3 žličice kakaa

– malo ruma

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih
slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili
slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na
slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne
zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail
adresu recepti@emedjimurje.hr 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije