Vijesti / Kaj se fino peče?
Kaj se fino peče?
KAJ SE FINO PEČE? Mramorni kuglof - ukusan i prozračan kolač prošaranog izgleda
MH

DONOSIMO RECEPT

KAJ SE FINO PEČE? Mramorni kuglof - ukusan i prozračan kolač prošaranog izgleda

Mramorni kuglof za vaš blagdanski stol

Mramorni kuglof je kolač koji će zasladiti i uljepšati vaš blagdanski stol. Stoga vam u  današnjoj rubrici „Kaj se fino peče?” donosimo recept za ovaj ukusan i prozračan kolač prošaranog izgleda koji postižete naizmjeničnim miješanjem svjetlije i tamnije smjese. 

KAJ SE FINO PEČE? Mramorni kuglof - ukusan i prozračan kolač prošaranog izgleda Fotogalerija

 

Umutite jaja, šećer i omekšali maslac. Tome postepeno dodate mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo i dobro izmiksate. Smjesu podijelite na dva dijela. Jedan dio ostavite kakav je, žuti, a u drugi dio stavite kakao u prahu i malo ruma. Smjese naizmjence dolijevajte u kalup za kuglof kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Peče se oko 45 minuta na 200 stupnjeva. Kad se ohladi možete ga posipati šećerom u prahu. Narežite ga i poslužite najmilijima! 

Sastojci:

- 4 jaja

- 200 g šećera

- 120 g omekšalog maslaca

- 10 žlica mlijeka

- 3 žlice ulja

- 280 g oštrog brašna

- prašak za pecivo

- 2-3 žličice kakaa

- malo ruma

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr 

Najnovije

Reci što misliš!