HLADNETINA

VESNA KOFJAČ Članica udruge Maxenca s nama je podijelila recept za domaću hladnetinu

Za dobru hladnetinu bitne su svinjske kožice

Kasna jesen idealno je vrijeme za hladnetinu, tradicionalno jelo koje se u našem kraju priprema nakon kolinja. Kako se slaže odlična hladnetina otkrila nam je Vesna Kofjač, članica udruge Maxenca iz Macinca, koja ju sprema prema receptu svoje bake.

– Za kuhanje hladnetine potrebne su vam svinjske nogice, suhi buncek i jezici, i ono što je najvažnije – kožice jer upravo one daju potrebnu teksturu ovom jelu, otkrila nam je Vesna.

– Tome dodate sol, papar, lovorov list, luk, mrkva i pastrnjak. Kuhate na umjerenoj vatri, otprilike 2,5 do 3 sata, ne duže. I bitno je da se tijekom kuhanja jelo ne miješa, naglasila je.

Kad je kuhano stavi se u zdjelice ili posudice kako bi se ohladilo. Tu se možete zaigrati i hladnetinu staviti u razne kalupe za kolače kako bi dobili još atraktivniji izgled!

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije