KAJ SE FINO PEČE?

MARIJA PETEK IZ IVANOVCA Isprobajte njezin recept za savršenu kukuruznu zlevanku

Pečete li kolače? Objavljujete li slike svojih slastica na društvenim mrežama? Pošaljite nam sliku slatkog ili slanog deserta i podijelite recept s drugima. Još bolje ako je na slici i kuharica! Hladnije vrijeme idealno je za slasne zalogajčiće i razmjenu recepata. Pišite nam na e-mail adresu recepti@emedjimurje.hr

Kuruzna zlevanka jelo je koje se tradicionalno priprema u našem kraju. Odlično se kombinira sa sirom, pekmezom ili orasima, a može se poslužiti toplo ili hladno. Recept za svoju savršenu zlevanku s nama je podijelila Marija Petek.

Dugogodišnja članica Udruge “Izvor” iz Ivanovca, Marija Petak, s nama je podijelila recept za savršenu kuruznu zlevanku s makom i i šljivama.

– Pjenasto umutite jaja i šećer te dodate ostale sastojke – ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i malo soli. Brašno koristim u jednakim omjerima, kukuruzno i pšenično, rekla nam je Marija.

Pola smjese izlije se u namašćen i pobrašnjen lim i zapeče 10-ak minuta. Lim za pečenje izvadite iz pećnice  te kolač nadjenete pekmezom od šljiva i mljevenim makom sa šećerom, a potom dodate ostatak smijese i zalijete domaćim vrhnjem te ponovo stavite u pećnicu dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.

– To je starinski recept koji sam naslijedila od bake. Nije previše zahtjevan, otkrila nam je Marija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije